Το LSE εξαγόρασε το 50% της FTSE International

11:05 13/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Στην εξαγορά του 50% της FTSE International έναντι αντιτίμου 450 εκατ. στερλινών προέβη η εταιρία διαχείρισης του London Stock Exchange (LSE), αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο του ομίλου διαχείρισης του δείκτη FTSE International, καθώς ήδη κατείχε το υπόλοιπο 50%.

Το LSE εξαγόρασε το 50% από την εκδοτική εταιρία Pearson’s, ενώ με αυτή την εξαγορά,  προσδοκάται ότι

θα προχωρήσει σε ώθηση των αγορών παραγώγων και θα καταστεί ένας ισχυρός ανταγωνιστής τόσο για το NYSE Euronext όσο και για το Eurex, το οποίο ανήκει στο Deutsche Boerse.

«Αυτή η εξαγορά ταιριάζει απόλυτα στη μονάδα παραγώγων που διαθέτουμε και θα μας βοηθήσει τόσο στο να την αναπτύξουμε περαιτέρω όσο και στο να δημιουργήσουμε νέα επενδυτικά προϊόντα», σημείωσε ο κ. Ντέιβιντ Λέστερ, επικεφαλής της μονάδας παροχής υπηρεσιών του LSE και πρόεδρος της FTSE International.

Το LSE διευκρίνησε ότι η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του α’ τριμήνου του 2012, ενώ θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια, παρά το γεγονός ότι η εταιρία έχει ήδη «κλείσει» συμφωνία τραπεζικής χρηματοδότησης ύψους 350 εκατ. στερλινών.

Όσον αφορά την Pearson, η οποία κατέχει τις «Financial Times» και τις εκδόσεις Penguin Books, κατάφερε να πωλήσει το μερίδιο στην FTSE, το οποίο «δεν ταιριάζει σε τίποτε με τις βασικές μας δραστηριότητες» έναντι πολύ καλού τιμήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα