Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τις δηλώσεις Ερντογάν

14:20 7/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού δήλωσε πως “υπενθυμίζουμε στον κ. Ερντογάν, ότι η χώρα, που κατ’ αυτόν δεν είναι κράτος, μόλις ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, παρά την τουρκική προσπάθεια υπονόμευσής της”.
Περαιτέρω, ανέφερε, η Κυπριακή Δημοκρατία, που κατά τον Ερντογάν δεν είναι κράτος, μόλις έχει ολοκληρώσει με υπογραφές το Β’ γύρο αδειοδοτήσεων για έρευνες στην

κυπριακή ΑΟΖ, με την πλήρη στήριξη της διεθνούς κοινότητας και παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της Άγκυρας.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως “καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Τουρκίας στη Βουδαπέστη ως προκλητικά απαράδεκτες”. Οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, ανέφερε, καταδεικνύουν τη νοοτροπία της Άγκυρας, η οποία ουδόλως βοηθά στην επίλυση του Κυπριακού. “Ταυτόχρονα, τέτοιες δηλώσεις φανερώνουν τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας, που επιμένει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ένα κυρίαρχο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό όμως που φαίνεται να ξεχνά κατ’ επανάληψη ο κ. Ερντογάν, είναι ότι η μόνη μη αναγνωρισμένη οντότητα στο νησί, είναι το ψευδοκράτος”, πρόσθεσε.
ΔΗΣΥ, Ανεργία και φτώχεια
——————————
Εξάλλου, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε ότι “ο κ. Αναστασιάδης και ο Συναγερμός, είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν για τους συμπολίτες μας που οδηγήθηκαν στην ανεργία και τη φτωχοποίηση”.

Για την ανεργία, ο κ. Λουκαΐδης διερωτήθηκε αν “είναι ή όχι μια χούφτα τραπεζιτών που ανέκοψαν την επάνοδο της κυπριακής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης με ρυθμό που θα έφτανε το 2% το 2011 και ακόμη ψηλότερο το 2012, όπως επιβεβαίωναν με σχεδόν όμοιες δηλώσεις τους οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Αθανάσιος Ορφανίδης και Ζαν Κλοντ Γιούγκερ το Φεβρουάριο του 2011;”.
Είναι ή όχι, συνέχισε, ο κ. Αναστασιάδης “που μέχρι και σήμερα κάνει πλάτες στην μερίδα εκείνη της εργοδοσίας που εκμεταλλεύεται ως φθηνό εργατικό δυναμικό τους κοινοτικούς σε βάρος των Κυπρίων εργαζομένων, φαινόμενο που συνιστά τη βασικότερη συνισταμένη της ανεργίας σήμερα;”.

Για τα ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού, ο κ. Λουκαΐδης έθεσε το ερώτημα στον ΔΗΣΥ αν «είναι ή όχι η παρούσα κυβέρνηση που για πρώτη φορά με στοχευμένο τρόπο αύξησε τις κοινωνικές παροχές στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης; Αντίστοιχα, είναι ή όχι ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου που αφόριζαν την κυβέρνηση ότι μοίραζε τσεκκούδκια και αφαίμασσε τα κρατικά ταμεία όταν στήριζε τις ευάλωτες ομάδες, για να έρθουν τώρα να κλαυθμηρίζουν υποκριτικά για τους φτωχούς;”.
Είπε, τέλος, ότι «είναι ατέλειωτος ο κατάλογος των αναντίλεκτων γεγονότων και των τεκμηριωμένων θέσεων απέναντι στους υποκριτικούς αφορισμούς» του επιτελείου Αναστασιάδη ως προς το ποιες πολιτικές πράξεις και ενέργειες συνέβαλαν στην επιδείνωση και όχι τον περιορισμό του προβλήματος της ανεργίας και της φτωχοποίησης νέων τμημάτων του πληθυσμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα