Η οικονομική κρίση στο επίκεντρο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού

14:14 7/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η κρίση θέλει καρναβάλι και τρέλα, είναι το φετινό σύνθημα των δεκαήμερων καρναβαλίστικων εκδηλώσεων του Δήμου Λεμεσού, που αρχίζουν σε ένα μήνα από σήμερα, με τις συμμετοχές για τη μεγάλη παρέλαση να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και να φτάνουν τις 130.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο πολιτιστικός λειτουργός του Δήμου Λεμεσού Κλέωνας Αλεξάνδρου, ανέφερε πως το ενδιαφέρον του κοινού, από όλες τις Επαρχίες, ήταν ιδιαίτερα έντονο φέτος για συμμετοχή

στο Λεμεσιανό Καρναβάλι, “γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κόσμος κουράστηκε με την κρίση και την προεκλογική περίοδο που διανύουμε και θέλει να ξεδώσει και να διασκεδάσει, συμμετέχοντας στο καρναβαλίστικο ξεφάντωμα που προσφέρει, δωρεάν, ο Δήμος της Λεμεσού”.

Μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, επιστρέφει ξανά η Βασίλισσα του Καρναβαλιού, ρόλο τον οποίο αναλαμβάνει η Έρμα Στυλιανίδη, ως “Βασίλισσα της Κρίσης και της Τρέλας”, η οποία θα κάνει την εμφάνιση της την Τσικνοπέμπτη, 7 Μαρτίου, έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες, πρόσθεσε ο κ. Αλεξάνδρου, καταγράφεται η παρέλαση των αρμάτων των κανταδόρων, μισή ώρα πριν από τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση της 17ης Μαρτίου, όπως επίσης και η συμμετοχή του κοινού στη διακόσμηση του άρματος του ντελάλη, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Μαρτίου, στο Στούντιο 8.

Εξάλλου, οι τρεις υπαίθριοι χοροί των δεκαήμερων εκδηλώσεων, γίνονται φέτος τέσσερις, αφού αποφασίστηκε η μεταφορά του χορού της Χορωδίας των Ονείρων, από το Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνος Σολομωνίδης”, στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου. Συγκεκριμένα, την Τσικνοπέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος υπαίθριος χορός στην πλατεία Ηρώων, θα ακολουθήσει “ο χορός της Τρίτης” (12/3), στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, όπου θα πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη (14/3) ο χορός της Χορωδίας των Ονείρων, ενώ ο αποχαιρετιστήριος καρναβαλίστικος χορός της Κυριακής (17/3), θα πραγματοποιηθεί στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Αλεξάνδρου, πέραν του διαγωνισμού “πελλόμασκας”, που διεξάγεται στο πλαίσιο των υπαίθριων χορών, ο Δήμος Λεμεσού αποφάσισε την εισαγωγή και του βραβείου “έξυπνης μάσκας”, όπου δικαιώματα συμμετοχής θα έχουν όσοι κατασκευάσουν από μόνοι τους ευφάνταστες στολές.

Η Λεμεσός αναμένεται να φορέσει τα “καρναβαλίστικα” της περί τα τέλη Φεβρουαρίου και σίγουρα αφού τελειώσουν οι Προεδρικές εκλογές, συμπλήρωσε ο Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου Λεμεσού.

Keywords
Αναζητήσεις
έρμα στυλιανίδη βιογραφικο
Τυχαία Θέματα