Το SPD ζητά δημοσιοποίηση της έκθεσης της PIMCO για τις κυπριακές τράπεζες

14:05 15/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στη Γερμανία (SPD) ζητά την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Pimco για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του SPD, Κάρστεν Σνάιντερ, κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ενημερώσει το Κοινοβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα της έκθεσης Pimco.

Σε δηλώσεις

του στην γερμανική “Handelsblatt Online”, χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι ακόμη ενήμερο για την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Κύπρο.

“Δεδομένου ότι η έκθεση συζητήθηκε στο Eurogroup, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παράσχει πληροφορίες στο Κοινοβούλιο”, είπε.

Πρόσθεσε ότι για το SPD η οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο τελεί υπό προϋποθέσεις.

Όπως ανέφερε, χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή του κεφαλαίου που βρίσκεται στην Κύπρο για την αποκατάσταση της χώρας, δεν μπορεί να δοθεί βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

“Εμείς δεν θα προστατεύσουμε τις καταθέσεις μαύρου χρήματος από Ρώσους στις κυπριακές τράπεζες με τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων», είπε.

Η γερμανική “Handelsblatt Online”, αναφέρεται επίσης σε χθεσινά δημοσιεύματα που μετέδωσε και το ΚΥΠΕ, σύμφωνα με τα οποία η Κύπρος χαρακτηρίζεται ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς ξεπλύματος για Ρώσους εγκληματίες.

Όπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα focus.de, πρόσφατη έκθεση της δεξαμενής σκέψης «Global Financial Integrity” (GFI) στην Ουάσινγκτον, αναφέρεται στις «μηχανορραφίες των κυπριακών τραπεζών, οι οποίες πρέπει τώρα να σωθούν με χρήματα της ΕΕ».

Η focus.de γραφει ότι η έκθεση χαρακτηρίζει την Κύπρο ως έναν από τους κυριότερους σταθμούς για παράνομες ρωσικές χρηματοοικονομικές συνδιαλλαγές και προσθέτει ότι μόνο για τα έτη 1994 – 2011 έχουν μεταφερθεί περίπου 157 δισ. ευρώ από τη Ρωσία, πολλά από αυτά μέσω της Κύπρου.

Σύμφωνα με ερευνητές της GFI, «η Κύπρος αποτελεί «έναν από τους μεγαλύτερους προορισμούς ξεπλύματος για Ρώσους εγκληματίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα