Νομοσχέδιο για τους έκτακτους δημόσιους παρουσίασε το Επιτελείο Αναστασιάδη

14:00 15/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νομοσχέδιο για την αξιοποίηση των αορίστου χρόνου εργοδοτουμένων στη δημόσια υπηρεσία, παρουσίασε στην Επιτροπή των εκτάκτων αορίστου χρόνου, σε συνάντηση που έγινε σήμερα, το Επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Το νομοσχέδιο θα τεθεί στη Βουλή σε ενδεχόμενη ανάδειξη του Νίκου Αναστασιάδη

στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής των εκτάκτων, το νομοσχέδιο τους καλύπτει πλήρως.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, από το Επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου είπε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, και ειδικότερα το ζήτημα που αφορά την εφαρμογή της οδηγίας για τους αορίστου χρόνου εργοδοτούμενους στη δημόσια υπηρεσία.

«Συζητήσαμε ένα από τα νομοσχέδια, τα οποία έχουμε ήδη ετοιμάσει, και στο οποίο ρυθμίζεται η αξιοποίηση των εργοδοτουμένων στη δημόσια υπηρεσία ως αορίστου χρόνου για την πλήρωση αναγκών της δημόσιας υπηρεσίας, είτε στα πλαίσια της αξιοποίησής τους ως εναλλάξιμο προσωπικό, είτε της αξιοποίησης με αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετακινήσεις ή ακόμα και με μετάταξη που είναι ένας νέος θεσμός, τον οποίο επιχειρούμε να εισάξουμε με τροποποίηση του Περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμου στη δημόσια υπηρεσία», είπε.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως στόχος είναι να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατό καλύτερα όλο το προσωπικό της δημόσιας υπηρεσίας, και την ίδια στιγμή να περιορίσουμε τις προσλήψεις, αφού φαίνεται να υπάρχει σε κάποια από τα τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας προσωπικό πέραν από τις ανάγκες ενώ κάποια άλλα τμήματα χρειάζονται ενίσχυση. Ανέφερε στη συνέχεια ότι Επιτροπή αορίστου χρόνου εργοδοτουμένων στη δημόσια υπηρεσία συμφώνησαν με το νομοσχέδιο που έχει ετοιμαστεί, και το οποίο, όπως πρόσθεσε, είναι ένα από τα νομοσχέδια που θα κατατεθεί αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Αναστασιάδη, αν ο λαός τον τιμήσει με τη ψήφο του.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Κτωρίδης ευχαρίστησε το Επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη, «όχι μόνο για τη συνάντηση, αλλά για το περιεχόμενο της συνάντηση. Οντως», συνέχισε, «το νομοσχέδιο, το οποίο μας ανέλυσαν μας καλύπτει πλήρως, και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τη διασφάλιση της σταθερότητας στην εργασία», είπε. Ο κ. Κτωρίδης ανέφερε πως η Επιτροπή θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές, με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όποιος και αν είναι αυτός, τη συνεργασία ώστε να διασφαλίσουν πλήρως τα δικαιώματα των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα