Τις θέσεις του Υπουργείου για τη διδασκαλία τεχνολογικών μαθημάτων αναμένει η ΟΛΤΕΚ

16:54 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις θέσεις του Υπουργείου σχετικά με τη διδασκαλία τεχνολογικών μαθημάτων στα Ενιαία Λύκεια αναμένει η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ), όπως και η Επίτροπος Διοικήσεως μετά την υποβολή παραπόνου μαθητή, όπως αναφέρει η ΟΛΤΕΚ σε σημερινή της ανακοίνωση.

“Να υπενθυμίσουμε”, δηλώνει η ΟΛΤΕΚ, “ότι, κατά τους τελευταίους δέκα μήνες, η Επίτροπος έχει ζητήσει τρεις φορές από το Υπουργείο Παιδείας και

Πολιτισμού να υποβάλει γραπτώς τις θέσεις του, αλλά ακόμη περιμένει”.

Η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης, μετά τη συνάντηση που είχε με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την περασμένη Πέμπτη, “καταγγέλλει την αναποφασιστικότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στο να δώσει λύση σε δύο βασικά προβλήματα που ταλανίζουν το Ενιαίο Λύκειο και τα οποία έχουν άμεση σχέση με την Τεχνική Εκπαίδευση”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “η διδασκαλία των μαθημάτων των Γραφικών Τεχνών και του Αρχιτεκτονικού – Τεχνικού Σχεδίου αποτελούν δύο θέματα, στα οποία το Υπουργείο Παιδείας, υπό την ασφυκτική πίεση και εκβιασμό της ΟΕΛΜΕΚ, αποφεύγει συστηματικά να ασχοληθεί και τα παραπέμπει από σύσκεψή σε επιτροπή και από επιτροπή σε σύσκεψη”.

“Φέτος μάλιστα”, δηλώνει η ΟΛΤΕΚ, “κλείνουν δέκα έτη από την ύπαρξη των δύο πιο πάνω θεμάτων, που όλο λύνονται και πάντα μένουν ανοικτά”.

“Στο θέμα των Γραφικών Τεχνών, το Υπουργείο Παιδείας, εδώ και ένα έτος”, προσθέτει η ΟΛΤΕΚ, “έχει στα χέρια του γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας ημερομηνίας 5/1/2012, που το καλεί να λύσει το θέμα κάνοντας το αυτονόητο και εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, δηλαδή να αναθέσει τη διδασκαλία του μαθήματος αποκλειστικά στους καθηγητές των Γραφικών Τεχνών και όμως αρνείται να το κάνει, φοβούμενο την αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία, άλλοτε ανοικτά και άλλοτε συγκεκαλυμμένα, πιέζει και εκβιάζει, παραβιάζοντας κάθε δημοκρατική αρχή και θέση”.

“Η ΟΕΛΜΕΚ, που σε άλλα θέματα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, αρνείται να συναινέσει στη διδασκαλία ενός μαθήματος από τους κατάλληλα καταρτισμένους καθηγητές και επιμένει σε αναχρονισμούς και σοφιστείες”, δηλώνει η ΟΛΤΕΚ.

“Είναι φανερό”, προστίθεται στην ανακοίνωση, “ότι η καλή θέληση της ΟΛΤΕΚ, όλα αυτά τα έτη, έχει παρεξηγηθεί τόσο από το Υπουργείο όσο και από την ΟΕΛΜΕΚ και δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο την πολιτική της αναβλητικότητας και την παραπομπή των θεμάτων από σύσκεψη σε σύσκεψη χωρίς τη λήψη οριστικών αποφάσεων”.

“Στο μάθημα του Ελεύθερου – Προοπτικού Σχεδίου, ενώ είναι ολοφάνερο ότι παραβιάζεται η απόφαση που πήρε το ίδιο το Υπουργείο το 2004 για το διαχωρισμό του μαθήματος `Σχέδιο`, σε δύο χωριστά μαθήματα, το `Ελεύθερο – Προοπτικό Σχέδιο` και το `Αρχιτεκτονικό – Τεχνικό Σχέδιο`, το ίδιο το Υπουργείο παραπέμπει για μιαν ακόμη φορά το θέμα σε επιτροπή”, δηλώνει η ΟΛΤΕΚ.

“Είναι πλέον φανερό”, συνεχίζει, “ότι το Υπουργείο απλώς αποφεύγει να λύσει το θέμα, παραπέμποντας το ουσιαστικά στο νέο Υπουργό και, μέχρι αυτός να ενημερωθεί, άλλη μια χρονιά θα έχει περάσει χωρίς να λυθούν τα προβλήματα”.

“Σε λίγες ημέρες”, δηλώνει η ΟΛΤΕΚ, “οι μαθητές θα κάνουν τις επιλογές των μαθημάτων και φυσικά με την `καθοδήγηση` των συμβούλων θα οδηγηθούν και πάλιν σε επιλογές που βολεύουν συντεχνιακά συμφέροντα και όχι το συμφέρον των μαθητών, τοποθετώντας έτσι ολοφάνερα τους μαθητές σε δεύτερη μοίρα και πλήττοντας την ποιότητα της παρεχόμενης προς αυτούς εκπαίδευσης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα