Σε αμφίβολης νομιμότητας διορισμούς αναφέρθηκε ο Τ. Μητσόπουλος

16:23 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση, αντί να επεξεργάζεται σχέδια εξόδου από την κρίση, εξαντλεί τη δραστηριότητα της σε αμφίβολης νομιμότητας διορισμούς και διοικητικές πράξεις της τελευταίας στιγμής, όπως η πολιτική απόφαση για διορισμό υποδιοικητή στην Κεντρική Τράπεζα μετά από μισό αιώνα, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος.

«Μένουν

ακόμη δεκαπέντε ημέρες μέχρι τις εκλογές. Καλούμε τους πολίτες της Κύπρου σε ενότητα και συλλογική δράση. Καλούμε τους πολίτες να δώσουν μια ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης στο Νίκο Αναστασιάδη. Για να διαπραγματευτεί διεκδικητικά και αξιόπιστα με τους εταίρους μας. Για να βάλει σε τροχιά ανάπτυξης την οικονομία. Για να μη χάσουμε κι άλλο χρόνο σ’ αυτή την οδυνηρή πορεία φθοράς της πατρίδας μας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών στο «Σίγμα», στις 28 Ιανουαρίου 2013, ότι «στο σύνολο μπορώ να δηλώσω με ικανοποίηση και αισιοδοξία ότι θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τις υποχρεώσεις μας για τους επόμενους τρεις μήνες και τον Απρίλιο», ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι μπροστά σ’ αυτή την τραγική πραγματικότητα «που διαμόρφωσε η παρατεταμένη ακυβερνησία, ο τόπος και η οικονομία μας δεν έχουν άλλα περιθώρια».

«Αυτό δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσουν και τα πολύ ανησυχητικά σενάρια σε σχέση με το διαγνωστικό έλεγχο της PIMCO για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους της Κύπρου. Ήδη ο Νίκος Αναστάσιαδης έχει συγκροτήσει μεταβατική ομάδα (transition team), η οποία ασχολείται με τη δυνατότητα άμεσης εξεύρεσης πόρων ώστε να μην παραλύσει το κράτος και το χρηματοπιστωτικό σύστημα μετά τον Απρίλιο. Για να υπάρχουν μισθοί και συντάξεις, για να λειτουργεί η οικονομία του τόπου. Δεν έχουμε ούτε ώρα για χάσιμο. Μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Με πίστη στις δυνάμεις μας και θέληση για το μέλλον μας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το θέμα της άμεσης εξεύρεσης πόρων, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει το θέμα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για τη σύναψη της δανειακής σύμβασης, η οποία παραμένει ρευστή, αφού, όπως είπε, «φτάσαμε πλέον να κάνουμε λόγο για το ενδεχόμενο μετάθεσης της διαδικασίας ολοκλήρωσης της σύμβασης για μετά τις γερμανικές εκλογές».

«Υπάρχει και μια άλλη διάσταση: Το πώς αντιμετωπίζουμε τις άμεσες, τρέχουσες, χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους στο σενάριο να μην έχουμε τη δανειακή σύμβαση έγκαιρα. Συνεπώς, εμείς επεξεργαζόμαστε σε διαφορετικά και εναλλακτικά σενάρια. Κάτι το οποίο προφανώς δεν πράττει η Κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι υπάρχουν φήμες από το επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη για πρόθεση διορισμού Υποδιοικητή ΚΤ σε περίπτωση εκλογή του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι ουδέποτε είχε απασχολήσει το επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη αυτό το ζήτημα και πρόσθεσε ότι τους απασχολεί πιεστικά το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου και πΏς αποτρέπουν το ενδεχόμενο να βρεθεί η Κύπρος σε μία συνολική κατάρρευση και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και σε μία στάση πληρωμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα