Τις δηλώσεις Στ. Φούλε για Τουρκία σχολιάζει η Συμμαχία Πολιτών

15:34 29/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με ενδιαφέρον σημειώνει η Συμμαχία Πολιτών τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση Στέφαν Φούλε όσον αφορά στην προαγωγή διαφάνειας από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο κ. Φούλε δεν επιδεικνύει ευαισθησία για την κατοχή από πλευράς Τουρκίας ευρωπαϊκών εδαφών.

«Σημειώνουμε με ενδιαφέρον την παρέμβαση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Στέφαν Φούλε στα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία», ανάφερε σε δηλώσεις του σήμερα ο Εκπρόσωπος της Συμμαχίας Πολιτών Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, σύμφωνα

με ανακοίνωση.

Είναι συγκινητικό, πρόσθεσε, «το ενδιαφέρον του κυρίου Φούλε για την προαγωγή της διαφάνειας και της αμεροληψίας από πλευράς της τουρκικής κυβέρνησης».

Για το σεβασμό όμως, είπε, «του διεθνούς δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας κράτους μέλους της ΕΕ, τη στρατιωτική κατοχή ευρωπαϊκών εδαφών από την Τουρκία, ο κ. Φούλε ούτε ευαισθησία, ούτε ενδιαφέρον επιδεικνύει».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη «τέτοιες συμπεριφορές από μέρους των Επιτρόπων και των άλλων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλάπτουν καίρια την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών και δημιουργούν σοβαρές αντιδράσεις στον τρόπο εφαρμογής των αρχών του ευρωπαϊκού δικαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα