Την παραχώρηση του επιδόματος των ΕΠΥ, μειωμένο κατά 15%, συζήτησε η Επιτροπή Οικονομικών

18:53 14/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για συνέχιση της καταβολής του επιδόματος των Εθελοντών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ) μειωμένου κατά 15% και την κάλυψη του ποσού που αναλογεί στο επίδομα, ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, από εξοικονομήσεις 4 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας, συζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι οι εξοικονομήσεις αυτές θα προέλθουν από κονδύλια που αφορούν τις δαπάνες για τα τρόφιμα, τον

ηλεκτρισμό, τα καύσιμα και άλλα και χαιρέτισε την αναθεώρηση της αρχικής απόφασης των Υπουργείων Οικονομικών και Άμυνας για κατάργηση του επιδόματος των ΕΠΥ.

«Με αυτό τον τρόπο διορθώνεται μια αδικία», ανέφερε.

Ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα χαιρέτισε το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών κατάθεσε ενώπιον της Βουλής και εξετάστηκε σήμερα από την Επιτροπή το νομοσχέδιο το οποίο επαναφέρει πίσω το επίδομα των ΕΠΥ, που είναι συμπλήρωμα του μισθού, προσθέτοντας ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου έχει επέλθει μετά από την άσκηση αρκετής πίεσης από τη Βουλή.

«Ο Υπουργός Οικονομικών όταν προσήλθε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προϋπολογισμών και ζήτησε να αφαιρεθεί η τροποποιητική πρόταση που κατέθεσε η ΕΔΕΚ μας είχε πει ότι θα έφερνε στη Βουλή συμπληρωματικό προϋπολογισμό και όχι αυτό που έχει κάνει σήμερα, με ανακατανομή του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας, μειώνοντας τον προϋπολογισμό από 110 στα 106 εκ. ευρώ ώστε τα υπόλοιπα 4 εκ. ευρώ να δοθούν ως επίδομα στους ΕΠΥ», ανέφερε και πρόσθεσε η επιπλέον μείωση του προϋπολογισμού θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις τάξεις της ΕΦ.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης εξέφρασε ικανοποίηση αφού το Κίνημα μαζί με την ΕΔΕΚ «επιμέναμε στη δέσμευση του ΥΠΟΙΚ που σήμερα υλοποίησε», προσθέτοντας ότι «βρέθηκαν τα 3,5 εκ. ευρώ τα οποία χρειάζονται για να υπάρξει διόρθωση στη νομοθεσία για το επίδομα των ΕΠΥ, με την αποκοπή του 15%

Ανέφερε ότι το Κίνημα είναι στη διάθεση του Υπουργείου Αμυνας για τη σωστή εξοικονόμηση πόρων στην ΕΦ που δεν θα επηρεάσει την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΦ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΠΥ, Επιτροπή Οικονομικών,epy, epitropi oikonomikon