Στήριξη ΑΚΕΛ στην πρόταση Μαλά για Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού

18:30 14/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, σε δηλώσεις του το απόγευμα, ανέφερε ότι το κόμμα του στηρίζει ανεπιφύλακτα την πρόταση του υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά για κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού, ως μια πρόταση εκσυγχρονιστική, η οποία μπορεί να προάγει τη σύνθεση, τη συναίνεση και τη συλλογικότητα, στοιχεία ιδιαίτερα απαραίτητα σε αυτή την καθοριστική συγκυρία για τον τόπο μας.

Στην αντίπερα όχθη οι ετερόκλητες συμμαχίες και η συνεχής εναλλαγή προσωπείων από τους ανθυποψηφίους

του κ. Μαλά, με όσα φτιασιδώματα και φανταχτερά περιτυλίγματα επιχειρηθεί να ενδυθούν δεν μπορούν να συγκαλύψουν ότι στόχο έχουν την κατάληψη και νομή της εξουσίας.

Σχολιάζοντας δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Λουκαϊδης παρατήρησε ότι ο «κ. Αναστασιάδης παρουσιάστηκε σήμερα ως αντινεοφιλελεύθερος και κατηγόρησε την παρούσα Κυβέρνηση ως νεοφιλελεύθερη, λέγοντας (ο κ. Αναστασιάδης) ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική της παρούσας Κυβέρνησης είναι που οδήγησε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η κυπριακή οικονομία.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε πως η ανάγκη του κ. Αναστασιάδη να ενδυθεί το νέο αντι-νεοφιλελεύθερο προσωπείο επιβεβαιώνει ότι η Κύπρος χρειάζεται Πρόεδρο με κοινωνική ευαισθησία και ειλικρινή βούληση και διάθεση να υπερασπιστεί κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος χρειάζεται Πρόεδρο που θα αντιστέκεται σθεναρά στις προκρούστειες νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις της Τρόικας και όχι ομοϊδεάτη της Τρόικας και καταλήγοντας διατύπωσε τη θέση ότι «αυτό μόνο η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά μπορεί να το διασφαλίσει και όχι ο εσχάτως μεταμορφωμένος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στήριξη ΑΚΕΛ, Μαλά, Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού,stirixi akel, mala, kyvernisi ethnikou synaspismou