Τη Δευτέρα η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα

18:38 24/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στις 29 Ιουλίου θα γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, υπό την προυπόθεση ό,τι σήμερα η βουλή θα εγκρίνει την τελευταία από τις προαπαιτούμενες ενέργειες, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντεισελμπλουμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προαπαιτούμενη ενέργεια που απομένει αφορά την κινητικότητα των εκπαιδευτικών.

Οπως επισημαίνει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Ντέισελμπλουμ, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης πληροφορήθηκαν

στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ομάδας εργασίας του Εurogroup από την τρόικα, ότι η Ελλάδα εχει εκπληρώσει με ικανοποιητικό τρόπο τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, στο πλαίσιο του προγραμματος προσαρμογής, πλην μιας δράσης, η έγκριση της οποίας από την ελληνική βουλή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μεχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου.

«Οι προαπαιτούμενες αυτές δράσεις περιλαμβάνουν σημαντικά βήματα στους τομείς της δημοσιονομικής πολιτικής, της φορολογικής μεταρρύθμισης και των φορολογικών εσόδων, της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, τις ιδιωτικοποιήσεις και την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα», αναφέρει στη δήλωση.

«Υπό τον όρο της επιβεβαίωσης σχετικά με την εκπλήρωση του τελευταίου προαπαιτούμενου οι εθνικές διαδικασίες (έγκριση από κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης) θα μπορέσουν στη συνέχεια να ολοκληρωθούν, κάτι που αναμένεται να γίνει εως τις 29 Ιουλίου», τονίζει ο κ. Ντέισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι εφόσον αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί με ικανοποιητικό τρόπο, θα εξουσιοδοτηθεί το Ευρωπαικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να εκταμιεύσει το πρώτο τμήμα της επόμενης δόσης ύψους 2,5 δις ευρώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα