Θύελλα αντιδράσεων και από ΕΔΕΚ για τις δηλώσεις Α. Κυπριανού

13:47 22/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ώρα που στην Κύπρο θα έπρεπε να κτίζεται ένα μέτωπο για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού προέβη σε δηλώσεις, που το λιγότερο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άστοχες έως και επικίνδυνες, για την πιθανότητα εξόδου της Κύπρου

από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης.

“Τη στιγμή που πρέπει να δώσουμε μάχη για να επανακτήσει η κυπριακή οικονομία την αξιοπιστία και τη δυναμική της στις διεθνείς αγορές, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επέλεξε να στείλει λάθος μηνύματα που ενισχύουν την εικόνα αβεβαιότητας και αναξιοπιστίας”, είπε ο κ. Παπαδάκης σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη.

Ο κ. Παπαδάκης χαιρέτισε “τη δήλωση της Κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε ενδεχόμενο συζήτησης για έξοδο από το ευρώ” και ανέφερε ότι “η Κύπρος και το νόμισμα της στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα ήταν έρμαιο επιθέσεων κερδοσκόπων με αποτέλεσμα το σημερινό βιοτικό επίπεδο του λαού μας να ήταν σε επίπεδο εξαθλίωσης”.

“Ας σταματήσουν κάποιοι να παρουσιάζονται ως οι μεγάλοι επαναστάτες και οι πολέμιοι της Τρόικας με λαϊκίστικες προσεγγίσεις και ας σταματήσουν να φλερτάρουν με την καταστροφή”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “για τα δεινά της κυπριακής οικονομίας ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση και το τραπεζικό σύστημα με τους χειρισμούς τους και όχι η ένταξη της Κύπρου στο ευρώ, που ήταν μια τεράστια επιτυχία του κυπριακού λαού που επιτεύχθηκε με θυσίες”.

Ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ διερωτήθηκε αν “κάποιοι ισχυρίζονται ότι αν ήμασταν στην κυπριακή λίρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα” και κατά πόσο “μήπως το επόμενο βήμα είναι να ακούσουμε τοποθετήσεις που θέτουν ως προτεινόμενο σενάριο την πτώχευση τύπου Αργεντινής”.

Ο κ. Παπαδάκης κάλεσε όλους να εργαστούν συλλογικά για να δώσουμε λύσεις”, όπως είπε, “στα αδιέξοδα που έφτασε η κυπριακή οικονομία”, προσθέτοντας ότι “οι άνεργοι, τα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένουν ανάκαμψη μέσω της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών για να μπορέσουν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και να ξεπεράσουμε την ύφεση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα