Σώοι επέστρεψαν Κύπρια έγκυος μητέρα με τα παιδιά της από Συρία

13:37 22/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επαναπατρίστηκαν σήμερα σώοι και αβλαβείς η εγκυμονούσα Κύπρια και τα δύο παιδιά της που είχαν εγκλωβιστεί στην Συρία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Ηταν μια δύσκολη έξοδος, αλλά τελικά πετύχαμε την έξοδο από τη Συρία», ήταν η δήλωση της ίδιας πηγής. Οπως ανέφερε, η Κύπρια, η οποία είναι σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, μετέβη με τα δύο παιδιά της αρχικά στο Αμμάν της Ιορδανίας. Εκεί έτυχε ιατρικής φροντίδας με τη βοήθεια της

εκεί Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακολούθως επέστρεψε αεροπορικώς στην Κύπρο.

Αυτή ήταν η τρίτη περίπτωση επαναπατρισμού Κυπρίων υπηκόων από τη σπαρασσόμενη από τις εμφύλιες συγκρούσεις Συρία. Στις 24 Αυγούστου το Υπουργείο Εξωτερικών είχε πετύχει τον απεγκλωβισμό Κύπριας και των τριών ανήλικων παιδιών της από τη Δαμασκό και τον επαναπατρισμό τους μέσω Ιορδανίας.

Στις 29 Αυγούστου έγινε κατορθωτό να επαναπατριστεί άλλος Κύπριος, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο Χαλέπι, αυτή τη φορά μέσω Καΐρου.

«Εχουμε πετύχει ασφαλή έξοδο όσων ζήτησαν βοήθεια» από την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η πηγή από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ερώτηση κατά πόσον παραμένουν άλλοι Κύπριοι στη Συρία που θα πρέπει να επαναπατριστούν, η ίδια πηγή δήλωσε ότι παραμένει μεν αριθμός Κυπρίων αλλά διαμένουν μόνιμα στη Συρία και δεν έχουν ζητήσει έξοδο από τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα