Αρικλί: Έτοιμος να δικαστεί από την ε/κ πλευρά

12:43 22/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο καταζητούμενος για το φόνο του Τάσου Ισαάκ το 1996 Ερχάν Αρικλί, σε δηλώσεις του στη Κιργισία είπε ότι αν η ε/κ πλευρά ζητήσει την έκδοσή του από τις κατοχικές αρχές, τότε είναι έτοιμος να παραδοθεί στους Ε/κ και να δικαστεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ζαμάν» με τίτλο «Αρικλί: δεν φοβάμαι να δικαστώ από την ε/κ πλευρά» σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Κιργισία ο Αρικλί είπε ότι δεν υπάρχει λόγος οι κυπριακές αρχές να ζητήσουν την έκδοση του από άλλες χώρες. Είναι αρκετό, είπε, να το ζητήσουν από τις «αρχές» του

ψευδοκράτους και θα παραδοθεί με τη θέλησή του στις κυπριακές αρχές.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι δεν γνωρίζει το ποιος δολοφόνησε τον Τάσο Ισαάκ κατά τα επεισόδια το 1996 στη Δερύνεια.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι κατά τα επεισόδια ο ίδιος βρισκόταν στην περιοχή του Λήδρα Πάλλας στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου και γίνονταν εκδηλώσεις.

«Υπάρχουν χιλιάδες μάρτυρες που με είδαν και κάμερες που με βιντεοσκόπησαν εκείνη την ημέρα», ισχυρίστηκε ακόμα.

Δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχοποιητικά στα χέρια των κυπριακών αρχών, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Αρικλί ο οποίος είπε ότι η Ιντερπόλ Κύπρου δεν έχει στείλει φάκελο στην Ιντερπόλ Κιργισίας.

«Εστειλαν μόνο κάποιες φωτογραφίες και αυτές είναι και γελοίες, ενώ έδωσαν λανθασμένες πληροφορίες για το όνομα του πατέρα μου, για τον τόπο γεννήσεως μου» ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με τον Αρικλί, οι κυπριακές αρχές έδωσαν «γελοία» στοιχεία ενοχοποίησης του στις αρχές της Κιργισίας και «ακόμα και η δικαιοσύνη της Κιργισίας γελάει», ισχυρίστηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα