Θρίλερ κατασκοπείας στις ΗΠΑ – Σύλληψη 11 ατόμων ρωσικής καταγωγής

21:17 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έντεκα άτομα ρωσικής καταγωγής συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες για την παράνομη εξαγωγή στρατιωτικής τεχνολογίας στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης.

Αυτοί οι άνθρωποι κατηγορούνται για εξαγωγή εξαρτημάτων μικροηλεκτρονικής, «τα οποία υπόκεινται σε αυστηρούς κυβερνητικούς ελέγχους λόγω της ενδεχόμενης χρήσης τους σε μεγάλο αριθμό στρατιωτικών συστημάτων, κυρίως ραντάρ και συστήματα παρακολούθησης, και συστήματα για την καθοδήγηση όπλων και την

ανατίναξή τους», διευκρινίζει σε ανακοίνωση της η ομοσπονδιακή εισαγγελέας του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη Λορέτα Λιντς.

Οι κατηγορούμενοι είναι όλοι μέλη ενός δικτύου εφοδιασμού που λειτουργούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση εξήγε αυτά τα εξαρτήματα από τις ΗΠΑ στο στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας. Μεταξύ των κατηγορουμένων που συνελήφθησαν είναι και ένας «μη δηλωμένος» Ρώσος πράκτορας, ο Αλεξάντερ Φισένκο, 46 ετών, ιδιοκτήτης και διευθυντής δύο εταιρειών – της Arc Electronics που εδρεύει στο Χιούστον και της Apex System που εδρεύει στη Μόσχα – μέσω των οποίων γινόταν το λαθρεμπόριο, αποσαφηνίζει η εισαγγελέας του Μπρούκλιν.

Ο Φισένκο έφθασε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994 και απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα το 2003. Οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει επίσης αρκετές έρευνες στα σπίτια πολλών από τους κατηγορουμένους, καθώς και σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους και έχουν κατασχέσει πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε πέντε τράπεζες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα