ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ: ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΧΡ. ΤΣΑΚΑΛΟΣ

«Παραμένω αμετανόητος αναρχικός της πράξης, μηδενιστής ενάντια στην κοινωνική ησυχία και αντάρτης πόλης της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς για πάντα», αναφέρει μεταξύ άλλων στη μακροσελή δήλωσή του μέσα από τις φυλακές του Κορδυαλλού ο Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε 7ετή κάθειρξη για  συμμετοχή του στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς.

Ο κατηγορούμενος επιστρέφει, όπως, λέει την ελαφριά καταδίκη του σε σχέση με τις βαριές ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στους άλλους τρεις συγκατηγορουμένους του 

καταδικάζοντας τους σε 34 χρόνια κάθειρξη τον καθένα.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Τσάκαλου έχει ως εξής :

“Χθες καθώς καθόμουν και συζητούσα με τους συντρόφους μου στις φυλακές Κορυδαλλού που βρίσκομαι έγκλειστος, πληροφορήθηκα την ποινή που μου επέβαλε το δικαστήριο για την υπόθεση «Χαλανδρίου».

Ήταν το τέλος μιας αστυνομικό – δικαστικής παράστασης που έληξε δίχως την παρουσία μας καθώς εδώ και εβδομάδες είχαμε αποχωρήσει απ’ το δικαστήριο, προσβάλλοντας τους νόμους τους βλαστημώντας την εξουσία τους, φτύνοντας τη δικαιοσύνη τους και αρνούμενοι τα ελαφρυντικά τους.

Μόλις έμαθα τις ποινές, και παράλληλα άρχισαν τα συντροφικά «πειράγματα». Ο λόγος είναι απλός. Το δικαστήριο και οι μαριονέτες του διαχώρισαν τις ποινές μας, καταδικάζοντας τους άλλους τρεις συντρόφους μου σε 34 χρόνια φυλάκισης ,ενώ σε εμένα επέβαλε μόλις 7 χρόνια !!!

Φυσικά το δικαστικό ιερατείο μου χρέωσε μια «ελαφριά» καταδίκη όχι επειδή ενώ ήμουν ο διακαής πόθος για την αντιτρομοκρατική, αυτή δεν κατόρθωσε να με εντοπίσει στην υπόθεση Χαλανδρίου, αλλά εξαιτίας της σιγουριάς της Βαρύτατης και πολυετής καταδίκη που μου επιφυλάσσει στις επόμενες δίκες. Είναι γνωστό σε όλους ότι το όνομα μου βρίσκεται σε όλες τις δικογραφίες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (σε μερικές μάλιστα μου έχουν αποδώσει το ρόλο του «διευθυντή», ξεπερνώντας τα όρια της γελοιότητας) ενώ επίσης μου έχει ασκηθεί δίωξη και από τις ιταλικές αρχές.

Όμως ποτέ δεν με ενδιέφερε η κενή ευφράδεια της νομικής γλώσσας, ούτε η δημοκρατική ρητορική της δικαιοσύνης, των τεκμηρίων αθωότητας και των αποδεικτικών στοιχείων.

Παραμένω εχθρικός απέναντι στην μαύρη πανούκλα της δικαιοσύνης και των υπαλλήλων της.

Για αυτό όταν πριν τέσσερις χειμώνες εκδόθηκαν τα πρώτα εντάλματα σύλληψης για τη Σ.Π.Φ, δεν το σκέφτηκα ούτε για μια στιγμή. Μπορεί οι εφημερίδες και τα κανάλια μα με παρουσιάζουν ως «αρχηγό» και «ιδρυτή» της Σ.Π.Φ όμως η Αντιτρομοκρατική δεν μπορούσε να βρει στοιχεία για να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον μου.

Παρόλα αυτά πέρασα κατευθείαν τις πύλες την αναρχικής παρανομίας και ενώθηκα με τα καταζητούμενα αδέρφια μου.

Ίσος μεταξύ ίσων, φίλος μεταξύ φίλων, σύντροφος μεταξύ συντρόφων…

Για κανένα ένταλμα σύλληψης και καμία φυλακή δεν χωρίζει αυτούς που προκαλούν την εξουσία, που κάνουν την τάξη να ανατινάζεται μέσα από μια ατελείωτη ποίηση δυναμίτη και έχουν για σύντροφο τους την φωτιά.

Έτσι και τώρα δεν δέχομαι τον δικαστικό μας διαχωρισμ

Keywords
Αναζητήσεις
χρηστος τσακαλος βιογραφικο, τσακαλοσ χρηστοσ
Τυχαία Θέματα