Θέματα προεδρίας συζήτησε με τη Σουηδή ομόλογό της η Υπ. Εργασίας

12:52 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα που θα απασχολήσουν την κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το ερχόμενο εξάμηνο ήταν στο επίκεντρο συνομιλιών που είχε το πρωί η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους με τη Σουηδή Υπουργό Απασχόλησης Hillevi Engstrom.

Οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών κράτησαν περίπου δύο ώρες.

Σε δηλώσεις, η Υπουργός Σωτηρούλα Χαραλάμπους ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν παράκλησης της Σουηδής Υπουργού και έγινε ενημέρωση για τις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για κάποια από τα θέματα

της λεγόμενης κληρονομούμενης ατζέντας, ειδικά σε σχέση με την απόσπαση των εργαζομένων και την οδηγία για την προστασία της μητρότητας.

«Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για συνεργασία κατά την περίοδο της άσκησης της κυπριακής προεδρίας», είπε η κ. Χαραλάμπους.

Ανέφερε ακόμη ότι από πλευράς Υπουργείου έγινε παρουσίαση για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, όπου επιδείχθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη Σουηδή Υπουργό για τα μέτρα που λαμβάνονται για καταπολέμηση της ανεργίας ανάμεσα στους νέους, προσθέτοντας ότι η Σουηδή αξιωματούχος ανέφερε ότι περίπου τα ίδια μέτρα εφαρμόζονται και στη Σουηδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα