Ν. Αναστασιάδης: Απαραίτητη η επανάκτηση της αξιοπιστίας της οικονομίας

12:22 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η επανάκτηση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας, σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση του όποιου αποτελεσματικού σχεδιασμού, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, προαναγγέλλοντας την πρόθεσή του να συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ

Γιούνκερ.

Παράλληλα, προανήγγειλε συναντήσεις που θα έχει με τον Υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή την ερχόμενη Δευτέρα, το νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, καθώς και με τον Νομπελίστα καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη και άλλους εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκούς εντός των επόμενων ημερών.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε μια κρίσιμη και οριακή κατάσταση.

«Θέλω να τονίσω ότι αυτή δεν είναι η ώρα ούτε της κριτικής, ούτε της άγονης αντιπαράθεσης. Αυτή είναι η ώρα της συλλογικής ευθύνης και της λήψεως αποφάσεων προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα», είπε.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως έχει διευθετήσει συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα με τον Υπουργό Οικονομικών, «γιατί ενδιαφέρομαι να ακούσω ποιοι είναι εκείνοι οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης με δεδομένο ότι επιβάλλεται να είμαστε έτοιμοι αλλά και προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο».

«Μεσολαβεί η συμμετοχή μου στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες μεθαύριο Τετάρτη. Πρόθεσή μου είναι να έχω ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τούτο γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η επανάκτηση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας, σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση του όποιου αποτελεσματικού σχεδιασμού», ανέφερε.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είπε πως θεωρεί επίσης σημαντική και αναγκαία την ανταλλαγή απόψεων με εγνωσμένου κύρους οικονομολόγους. Και προς τούτο, συνέχισε, «θα συναντηθώ εντός των επομένων ημερών, τόσο με τον Νομπελίστα καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη, όσο και με εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκούς, τους οποίους μέχρι στιγμής μπορεί να μην αξιοποιήσαμε ως έπρεπε, είμαι όμως βέβαιος ότι πολλά μπορούν να συνεισφέρουν».

Ο ΔΗΣΥ, δήλωσε ο Πρόεδρος του, «βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για αντιμετώπιση της κατάστασης και σήμερα το απόγευμα θα προεδρεύσω του οικονομικού επιτελείου της παράταξης, προκειμένου να έχουμε μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης αλλά και των τρόπων αντιμετώπισης της κρίσης».

Τέλος, έστειλε με αποφασιστικότητα το μήνυμα πως «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι διαχειρίσιμα, νοουμένου ότι θα πρυτανεύσει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συλλογικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα