Θέμα σχέσεων κομμάτων της ΚΔ με τουρκικά και τ/κ κόμματα θέτει το ΕΛΑΜ

12:04 14/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) ζητεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, όπως εξετάσει τις σχέσεις των πολιτικών κομμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τουρκικά και τουρκοκυπριακά κόμματα, μεταξύ των οποίων είναι και το αντίστοιχο του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών οικολογικό κόμμα.

“Είναι γνωστές οι συχνές συναντήσεις των τουρκολόγων με κόμματα των κατεχομένων και καλό θα ήταν να εξετασθούν οι σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί και οι πληροφορίες που δίδονται”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ,

κρούοντας “τον κώδωνα του κινδύνου” και εγείροντας “σημαντικό ζήτημα, καθώς οι συχνές επαφές, που έχουν, προκαλούν υποψίες και είναι ανεπίτρεπτο κόμματα που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο και είναι εις γνώσιν τους σημαντικά στοιχεία για την ασφάλεια του κράτους να έχουν τόσο συχνές επαφές με αυτούς που κατέχουν με τη βία το ήμισυ της πατρίδας μας και αποτελούν τον προαιώνιο εχθρό του έθνους μας”.

“Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε απαιτούμε όπως τηρηθούν οι νόμοι του κυπριακού Συντάγματος”, δηλώνει το ΕΛΑΜ, προσθέτοντας πως “γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει να φανερώνει κάποιος τα μυστικά της πατρίδας του στον εχθρό, για αυτό και ο Υπουργός φέρει καίρια ευθύνη να τα διαφυλάξει και να προβεί στις απαραίτητες έρευνες”.

Η ανακοίνωση αναφέρεται και σε αίτημα του Κινήματος Οικολόγων όπως «διερευνηθούν οι σχέσεις μεταξύ ΕΛΑΜ και του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή

«Το ΕΛΑΜ ουδέποτε έκρυψε τους αδελφικούς άρρηκτους δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ των Ελλήνων Εθνικιστών,» προσθέτει η ανακοίνωση. «Κάποιοι δεν ζυγίζουν τα πράγματα με βάση το οικονομικό και το υλικό συμφέρον, αλλά με βάση το Εθνικό και ιδεολογικό υπόβαθρο».

Κόμιστρα λεωφορείων
—————
Το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, με ανακοίνωσή του, “καταδικάζει απερίφραστα την επιβολή κομίστρων στους μαθητές”, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν κόμιστρα μεταφοράς τους για τις διαδρομές των λεωφορείων ύψους 15 ευρώ μηνιαίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα