Θα υπερψηφίσει το μνημόνιο για ανάσα 100 ημερών, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ

17:04 30/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε σήμερα από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ότι η συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση είναι άνευ λόγου και ουσίας, καθώς ήδη μνημονιακά νομοσχέδια εφαρμόζονται

και εξήγησε ότι θα υπερψηφίσει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση ,ώστε να δοθεί πίστωση 100 ημερών για να σχεδιαστεί και να αρχίσει να υλοποιείται η έξοδος από το μνημόνιο και την Τρόικα.

Η θέση του, είπε, είναι αντιτροϊκάνη και αντιμνημονιακή και πρόσθεσε πως το ορθό της στιγμής, είναι να ψηφίσουμε ‘ναι’ για να μην έρθει και το τέταρτο μνημόνιο, εξηγώντας ότι το μνημόνιο που τίθεται σε ψηφοφορία είναι το τρίτο.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι αυτό που απαιτείται τώρα είναι ένας ορθολογικός διάλογος για τους τρόπους με τους οποίους θα βγούμε από το μνημόνιο και διερωτήθηκε γιατί οι Βουλευτές δεν έκλεισαν σήμερα τις πόρτες και όλοι μαζί να βρουν λύσεις τις οποίες ενωμένοι να ανακοινώσουν στο λαό.

Κάλεσε, επίσης, τους συναδέλφους του Βουλευτές σε νηφάλιο διάλογο σήμερα για να σχεδιάσουν την έξοδο από την Τρόικα και το μνημόνιο και ανέφερε ότι «έπρεπε ομόφωνα να ψηφίσουμε το μνημόνιο και να δώσουμε τα χέρια για την έξοδο από το αδιέξοδο».

«Με ευχολόγια παραπλανούμε τους εαυτούς μας και το λαό», είπε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ αναφέροντας ότι ο διαχωρισμός σε αντιμνημονιακούς και μνημονιακούς αποτελεί θρυαλλίδα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής που είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε στην κρίση.

«Οποιος θέλει θα έχει την ευκαιρία να επενδύσει στο φόβο του λαού, στη δυστυχία του λαού και όσοι δηλώνετε αντιμνημονιακοί δεν θα έχετε δικαίωμα στον αγώνα που θα δώσει ο κυπριακός λαός τις μέρες που έρχονται», είπε αναφέροντας ότι τώρα και μέρες, ο λαός δίνει μαθήματα ωριμότητας.

Βρεθήκαμε σε αυτό το κατάντημα επειδή δεν διαχειριστήκαμε εμείς σωστά τη δημοκρατία μας όπως δεν διαχειριστήκαμε και την κρίση σωστά, είπε υπενθυμίζοντας πως το κόμμα του προειδοποιούσε από καιρό.

«Εάν λαμβάναμε μέτρα έγκαιρα, σήμερα με τουλάχιστο 10 δις λιγότερο χρέος μπορούσαμε να είχαμε ένα κυπριακό μνημόνιο», ανέφερε.

Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό τις πραγματικότητες, είπε αναφέροντας ότι ένας από τους λόγους που φθάσαμε σε αυτό το σημείο είναι γιατί αναζητούσαμε και δίναμε ευκαιριακές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα