Ταχεία ενημέρωση κομμάτων και Βουλής για τα νέα μέτρα ζητά ο Γ. Περδίκης

13:27 30/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η οποία καθυστέρηση στην κατάληξη επί των νέων μέτρων για την Οικονομία λειτουργεί αρνητικά και οδηγεί σε λάθος αποφάσεις δήλωσε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης προσθέτοντας πως ο Υπουργός Οικονομικών ακόμα να ενημερώσει τη Βουλή και τα κόμματα για τα νέα μέτρα. Πρόσθεσε ότι οι Οικολόγοι είναι στη διάθεση της Κυβέρνησης και θα στηρίξουν ακόμα και την περικοπή μισθών εφόσον αποφασισθεί με τη συναίνεση των επηρεαζόμενων.

Σε

δηλώσεις στη Βουλή, ο κ. Περδίκης είπε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι έχει δώσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούν τα επόμενα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης από μέρους της Κυβέρνησης» προσθέτοντας πως «περιμένουμε από τον Υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή για τις νέες περικοπές στις δαπάνες και στους μισθούς του δημόσιου τομέα».

Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως το βέβαιο είναι ότι «η κάθε καθυστέρηση οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις, επειδή διαρρέουν διάφορες φήμες που προκαλούν ανησυχία και μία ρευστότητα στην αγορά ή οποία λειτουργεί αρνητικά, γιατί χάνεται πολύτιμος χρόνος και επειδή τα μέτρα φθάνουν στη Βουλή ένα απόγευμα και ζητείται από τους Βουλευτές να τα ψηφίσουν μέχρι το βράδυ χωρίς να υπάρχει ο χρόνος για την κατάλληλη μελέτη».
Οι Οικολόγοι τάσσονται υπέρ της αναγκαίας εξοικονόμησης, είπε απαντώντας σε ερώτηση και πρόσθεσε πως εάν αυτή η εξοικονόμηση απαιτεί περαιτέρω περικοπή σε εισοδήματα εκεί και όπου χρειάζεται, είμαστε στη διάθεση της Κυβέρνησης να επιδείξουμε καλή θέληση, πάντα μέσα από διάλογο και συναίνεση με τις ομάδες των εργαζομένων και εφόσον και το κυβερνών κόμμα στηρίξουν τέτοιου είδους πολιτικές.

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμα πως αναμένει από τον Υπουργό Οικονομικών να κάνει ενημέρωση πριν αυτά τα μέτρα φθάσουν στη Βουλή, αναφέροντας ότι την περασμένη Τρίτη αναμέναμε θα είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση για το περίφημο θέμα των επιδομάτων, η οποία αναβλήθηκε.

Παρατήρησε ότι υπάρχει αναβολή στο θέμα της ΑΤΑ, υπάρχει αναβολή σε μια σειρά από ζητήματα όπως τα μέτρα ανάπτυξης, σταμάτησε ο διάλογος και μας έφεραν μια καρικατούρα από αυτά τα μέτρα που είχαμε σε γενικές γραμμές εισηγηθεί και γενικά δεν υπάρχει ο κατάλληλος διάλογος μεταξύ Κυβέρνησης και κομμάτων και θα αναγκαστούμε να αποφασίζουμε βιαστικά – βιαστικά χωρίς να υπάρξει κατάλληλη μελέτη και επιτευχθείσα συναίνεση με τους επηρεαζόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα