Τα στελέχη του ΔΗΚΟ στις Ομάδες Εργασίας για το Κυπριακό συνάντησε ο Καρογιάν

15:54 27/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με στελέχη του ΔΗΚΟ που θα συμμετέχουν στις διάφορες Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας οι οποίες θα συνδράμουν το έργο της Διαπραγματευτικής Ομάδας για το κυπριακό, είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι «σήμερα είχαμε την πρώτη συνάντηση

με τα στελέχη του ΔΗΚΟ που έχουν υποδειχθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να απαρτίζουν τις διάφορες Ομάδες Εργασίας για το Κυπριακό».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι κατά τη συνάντηση έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους με τους οποίους το ΔΗΚΟ θα μπορέσει να συνδράμει το έργο της Διαπραγματευτικής Ομάδας για το κυπριακό όταν επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.
Στόχος, είπε, είναι οι άνθρωποι του ΔΗΚΟ να είναι συμβλητικοί στις προσπάθειες της Διαπραγματευτικής Ομάδας.

«Ευχή και ελπίδα μας είναι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν νοουμένου ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει αυτή την άτεγκτη στάση την οποία ακολουθεί εδώ και χρόνια και η οποία επιβεβαιώθηκε κατά τη προχθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Έρογλου», πρόσθεσε.
Εξέφρασε, παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι τα στελέχη του ΔΗΚΟ που θα απαρτίζουν αυτές τις Ομάδες «με τις ικανότητες και τις γνώσεις που διαθέτουν και τις συσσωρευμένες εμπειρίες που έχουν αποκτήσει θα μπορέσουν να δώσουν όλα όσα χρειάζονται για να υπάρξουν ισχυρά επιχειρήματα και τεκμηρίωση των θέσεων της δικής μας της πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν αυτές επαναρχίσουν».

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι το ΔΗΚΟ και τώρα, όπως και στο παρελθόν, θα μπορέσει με τις εισηγήσεις, τις προτάσεις του αλλά και τις τεκμηριωμένες θέσεις του να συμβάλει έτσι που να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει ως ε/κ πλευρά», είπε.
Στόχος, κατέληξε, είναι «να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική δυνατότητα του διαπραγματευτή μας στο Κυπριακό αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας στα πλαίσια πάντοτε του Εθνικού Συμβουλίου».

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του ΔΗΚΟ που θα συμμετέχουν στις Ομάδες Εργασίας είναι:
Για τα θέματα διακυβέρνησης:

1. Χρίστος Πατσαλίδης, πρώην Υπουργός, Νομικός, διδάκτορας Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου.
2. Τάσος Παρπέρης, δικηγόρος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Για τα θέματα οικονομίας:

Οι πρώην Υπουργοί Μάκης Κεραυνός και Χρίστος Μαυρέλλης.
Για το εδαφικό:
1. Χρίστος Κτωρίδης, πρώην Διευθυντής του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως
2. Στέφος Παπανικολάου, στέλεχος για τρεις δεκαετίες του τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.
Για το περιουσιακό:

1. Γιάννης Παπαδόπουλος, πρώην διευθυντής του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως (έχει ήδη προσφέρει υπηρεσίες στην Ομάδα Εργασίας για το Περιουσιακό)
2. Ευτυχία Αβρααμίδου, Αρχιτέκτονας – Πολεοδόμος με μακρά υπηρεσία στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.
Για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης:
1. Αντώνης Πασχαλίδης, πρώην Υπουργός, Νομικός.
2. Θέμης Θεμιστοκλέους, πρώην Διευθυντής του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο.
3. Μενέλαος Κυπριανού, Νομικός.
Για θέματα ασφάλειας:

Πέτρος Ζαρούνας, διεθνολόγος, (Διαθέτει Master στις Διεθνείς Σχέσεις και πτυχίο στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας για δύο χρόνια).
Για τα θέματα Πολιτικής Αεροπορίας:
1. Λεωνίδας Λεωνίδου, πρώην διευθυντής Πολιτικής Αεροπορίας (έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τη Διαπραγματευτική Ομάδα, ειδικά για τα θέματα FIR και ΙCΑΟ).
Στη διαπραγματευτική Ομάδα για το Kυπριακό, συμμετέχει ο πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔHKO Νίκος Κλεάνθους.

Keywords
Τυχαία Θέματα