Αυστηρές πρόνοιες για την προώθηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων

15:43 27/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αυστηρότερες πρόνοιες για την προώθηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων προς τους επαγγελματίες υγείας, περιλαμβάνει ο επικαιροποιημένος Κώδικας Δεοντολογίας της Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ).

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΦΕΑ, ο νέος Κώδικας, ο οποίος βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Ένωσης (www.kefea.org.cy), θέτει τις βάσεις για ένα αυστηρότερο πλαίσιο αυτορύθμισης του κλάδου και εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών

που διεξάγονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας των πρακτικών που εφαρμόζει η φαρμακευτική βιομηχανία.

Η τήρησή του είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη της ΚΕΦΕΑ και τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA), που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.
«Με το νέο Κώδικα υιοθετούνται, μεταξύ άλλων, αυστηρότερες πρόνοιες για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ιατρικών επισκεπτών και λειτουργών υγείας, την προώθηση συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων, τη διάθεση δειγμάτων φαρμάκων, καθώς και ενημερωτικού υλικού και τη φιλοξενία λειτουργών υγείας κατά τη διάρκεια επιστημονικών εκδηλώσεων», δήλωσε η πρόεδρος της ΚΕΦΕΑ, Ιωάννα Κοζάκου.

«Ο νέος Κώδικας», πρόσθεσε, «διασφαλίζει ότι η προώθηση των φαρμάκων προς τους επαγγελματίες υγείας γίνεται με διαφανή και ειλικρινή τρόπο, δίχως δόλο και σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου».
Η κ. Κοζάκου σημείωσε, επίσης, ότι η υιοθέτησή του Κώδικα από τις φαρμακευτικές εταιρείες θα έχει σημαντικά οφέλη για τους ασθενείς, τους επαγγελματίες υγείας, καθώς και για τον κλάδο γενικότερα, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΚΕΦΕΑ για δεοντολογικά σωστή συμπεριφορά.

Η ΚΕΦΕΑ, ως εκπρόσωπος της EFPIA στην Κύπρο, καλεί όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο να τηρούν τις πρόνοιες του Κώδικα Δεοντολογίας στις καθημερινές δραστηριότητές τους.
Ο Κώδικας είναι εναρμονισμένος με την κυπριακή νομοθεσία και με τον Κώδικα Πρακτικής της EFPIA.

Keywords
Τυχαία Θέματα