Τα είπαν Χάσικος-Αρχιεπίσκοπος

11:41 22/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα που εκκρεμούν για δεκαετίες και που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, η λύση των οποίων – όπως αναφέρθηκε – θα βοηθήσει τον κόσμο, έθεσε σήμερα ενώπιον του αρμόδιου Υπουργού Σωκράτη Χάσικου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Τν συνάντηση, που διήρκησε μια ώρα κι έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών, χαρακτήρισαν με δηλώσεις τους τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών όσο και ο Αρχιεπίσκοπος ως εποικοδομητική.
Ως Εκκλησία, είπε ο Αρχιεπίσκοπος

Χρυσόστομος, είχαμε μερικά θέματα που θέλαμε να τα φέρουμε μπροστά του Υπουργού Εσωτερικών, να συνεργαστούμε για να επιλυθούν. “Είναι θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία δυστυχώς καθυστερούσαν επί πολλά χρόνια. Τώρα να μπούμε στις λεπτομέρειες γι αυτά τα θέματα δεν θα καταλάβει κανείς”.

Ερωτηθείς ο Υπουργός Εσωτερικών αν αυτά τα θέματα αφορούν τον κόσμο, είπε πως “Εκκλησία και κόσμος είναι μαζί, δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε την Εκκλησία από τον κόσμο”.
“Τώρα η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα σωρό μέτρα, η Εκκλησία έχει ενδιαφέρον, με την έννοια ότι έχει περιουσία την οποία ο Μακαριότατος φροντίζει και καλώς φροντίζει, έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει στο ποίμνιο του. Από την πλευρά μας, εμείς ως κράτος, Κυβέρνηση, βεβαίως και θα πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες, αρωγοί, βοηθητικοί έτσι ώστε, όπως είπε και ο Μακαριότατος προηγουμένως, προβλήματα, στρεβλώσεις δεκαετιών να τα λύσουμε κατά τρόπο άμεσο γιατί η περίοδος που διανύουμε δεν σηκώνει ούτε καθυστερήσεις ούτε δυσκολίες. Αρα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την Εκκλησία και βοηθώντας την Εκκλησία βοηθούμε τον κυπριακό λαό”, πρόσθεσε ο κ. Χάσικος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Χάσικο “για την άμεση δράση που θέλει να κάνει γιατί αμφότεροι θέλουμε να υπηρετήσουμε αυτόν τον τόπο κι αυτόν τον λαό. Εμείς είμεθα στη διάθεση της Κυβέρνησης, τη θεωρούμε δική μας Κυβέρνηση, θα συνεργαστούμε μαζί της ακριβώς για το καλό του τόπου και του λαού μας”.
Όπως πάντα, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, οι επαφές, συνομιλίες, συζητήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο είναι εποικοδομητικές, παραγωγικές για το καλό της Εκκλησίας αλλά και κατά επέκταση για το καλό του ποιμνίου, του κόσμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Χάσικο για την συνάντηση αναφέροντας ότι “οι επαφές θα συνεχιστούν, ιδιαίτερα με το Υπουργείο Εσωτερικών – που έχει στη δικαιοδοσία του και το Κτηματολόγιο και την Πολεοδομία κι άλλες Υπηρεσίες, ούτως ώστε όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν επί δεκαετίες να βρουν τον δρόμο τους, να επιλυθούν και το τονίζω και πάλι για το καλό του λαού μας”.
Είμεθα εδώ αμφότεροι, συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος, για να υπηρετήσουμε αυτόν το λαό που είναι και καθήκον μας και υποχρέωση μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα