ΓΓ ΑΚΕΛ: Δεν πρέπει να διώκεται κάποιος για τις πολιτικές του θέσεις ή απόψεις

09:39 22/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε σήμερα ότι δεν πρέπει να διώκεται κάποιος για πολιτικές θέσεις ή για πολιτικές απόψεις τις οποίες διατυπώνει, προσθέτοντας πως σε αυτό στοχεύει ο Υπουργός Δικαιοσύνης με τους όρους εντολής που έχει ετοιμάσει και με τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος μεθοδεύει τα πράγματα στη διερευνητική επιτροπή.

Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμα πως εάν ο Υπουργός Δικαιοσύνης «ανοίξει αυτούς τους ασκούς του Αιόλου» τότε η όποια προηγούμενη κυβέρνηση θα μπορεί να κρίνεται και να καταδιώκεται

από την όποια επόμενη για πολιτικές αποφάσεις που έχει πάρει, γεγονός που, όπως είπε, θα αποτελέσει την καταστροφή για την πολιτική ζωή στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα και κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης για άρση της ασυλίας των βουλευτών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που έχει πει ο κ. Νικολάου και ούτε θα πρέπει να υπάρχει ασυλία είτε των βουλευτών είτε των οποιονδήποτε άλλων αξιωματούχων του κράτους σε θέματα όπου διαπράττουν ποινικά αδικήματα».

Πρόσθεσε πως «ο κ. Νικολάου καμώνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται τι λέει το ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο: δεν πρέπει να διώκεται κάποιος για πολιτικές θέσεις, για πολιτικές απόψεις τις οποίες διατυπώνει. Πολύ φοβούμαι ότι ο κ. Νικολάου σε αυτό στοχεύει και με τους όρους εντολής που ο ίδιος έχει ετοιμάσει, αντιλαμβάνομαι για την διερευνητική επιτροπή αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύει τα πράγματα. Διότι είναι προφανές πλέον και στον πλέον αδαή ότι η διερευνητική επιτροπή και οι επιστημονικοί συνεργάτες της καθοδηγούνται ουσιαστικά από τον κ. Νικολάου, πράγμα που είναι απαράδεκτο κατά την άποψη μου».

Ανέφερε ακόμα ότι «εκείνο που θέλω να πω στον κ. Νικολάου είναι ότι αν ανοίξει αυτούς τους ασκούς του Αιόλου τότε η όποια προηγούμενη κυβέρνηση θα μπορεί να κρίνεται και να καταδιώκεται από την όποια επόμενη για πολιτικές αποφάσεις τις οποίες έχει πάρει. Θεωρώ ότι αυτό το πράγμα θα είναι καταστροφή για την πολιτική ζωή στον τόπο μας».

Κληθείς να σχολιάσει το ένατο διευκρινιστικό διάταγμα που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για τα περιοριστικά μέτρα στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «από τη στιγμή που είχαν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις θεωρώ ότι κάποτε θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Όμως, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η όλη προσπάθεια, ας αναμένουμε να δούμε πού θα σταματήσει τελικά το κούρεμα καταθέσεων».

Πρόσθεσε ότι εκείνο που «έχει σημασία κατά την άποψη μας είναι σιγά-σιγά ο τραπεζικός τομέας να επαναλειτουργήσει με όλα τα προβλήματα βέβαια τα οποία θα έχει μετά από τις σχετικές αποφάσεις, για να μπορέσει η οικονομία του τόπου να κινηθεί. Αυτό είναι κατεπείγον κατά την άποψή μας γιατί έχουν στραγγαλιστεί πάρα πολλές επιχειρήσεις και με μαθηματική ακρίβεια η οικονομία του τόπου οδηγείται σε ασφυκτικές καταστάσεις. Γι αυτό η παράκληση μας στο Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα είναι να κινηθούν με πιο γοργούς ρυθμούς».

Κληθείς να σχολιάσει την ενέργεια των εξ αγχιστείας συγγενών του Προέδρου Αναστασιάδη να προσφέρουν στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «θα προτιμούσα να μην μου υποβάλλατε την ερώτηση γιατί θα φανώ κακός. Εάν γλύτωνα και εγώ 46 εκατομμύρια ή 20 εκατομμύρια, ευχαρίστως θα έδινα ένα ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην Αθήνα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι στόχος της είναι η ανταλλαγή απόψεων με την ελληνική πολιτική ηγεσία γύρω από τα ζητήματα των εξελίξεων και για το Κυπριακό.

Αναμένουμε, συνέχισε «ότι από τους επόμενους μήνες θα τεθεί επί τάπητος το Κυπριακό και θεωρώ ότι είναι χρήσιμο από τα τώρα να προετοιμαστούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες μεθοδεύσεις. Η δική μας επιθυμία είναι να υπάρξει μια νέα προσπάθεια που να καταλήξει σε συμφωνία στο Κυπριακό, αλλά με την προϋπόθεση ότι αυτή η προσπάθεια πρώτα και κύρια θα καταλήξει στα σωστά πλαίσια, τα συμφωνημένα δηλαδή και θα καταλήξει σε δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

Είπε επίσης πως «αυτός κατά την άποψη μου είναι ο στόχος μας και αυτός θα πρέπει να επιδιωχθεί, όχι όμως να ικανοποιηθούν παράλογες απαιτήσεις όπως διατυπώνονται από την πλευρά των Τούρκων αξιωματούχων».

Keywords
Τυχαία Θέματα