Σ.Υ.Τ.Υ.ΡΙΚ: Να διατηρηθεί το δίκτυο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης του ΡΙΚ

16:14 10/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη διατήρησης του δικτύου Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης του ΡΙΚ επισημαίνει για άλλη μια φορά η Σ.Υ.Τ.Υ.ΡΙΚ, σε ανακοίνωσή της, αναφέροντας ότι το κράτος “έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και δεν πρέπει να εξαρτάται από ιδιωτικά κεφάλαια και συμφέροντα, ούτε από οποιοδήποτε ιδιωτικό επιχειρησιακό σχέδιο. Τίθενται θέματα εθνικής ασφάλειας”.

Το ΡΙΚ

ως Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αναφέρει η ανακοίνωση, έχει την υποχρέωση παροχής «ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας για όλους» και έχει επίσης την υποχρέωση να καλύπτει όλες τις κοινότητες της Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συντεχνίας, η διακήρυξη για τη διασφάλιση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας των δημοσίων ραδιοτηλεοράσεων που εγκρίθηκε από την εξ Υπουργών Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης το Μάρτιο του 2006, “καλεί τα κράτη-μέλη να διασφαλίσουν μέσω νομικών, πολιτικών, οικονομικών, τεχνικών και άλλων μέσων τη συντακτική και θεσμική ανεξαρτησία των δημοσίων ραδιοτηλεοράσεων με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πολιτικών ή οικονομικών παρεμβάσεων σ΄ αυτούς τους οργανισμούς”.

Keywords
Τυχαία Θέματα