Το ΕΥΡΩΚΟ χαιρετίζει τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για το κυπριακό

15:30 10/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ χαιρετίζει τη ξεκάθαρη δήλωση του Πρωθυπουργού της Ελλάδα Αντώνη Σαμαρά, ότι η δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού δεν μπορεί να εδράζεται στη «νεκρανάσταση» του διαβόητου Σχεδίου Ανάν.

Η δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού αποτελεί σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους εντός και εκτός Κύπρου

σχεδιάζουν να εκμεταλλευθούν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα Κύπρος και Ελλάδα και προσβλέπουν στην επαναφορά του Σχεδίου Ανάν στο κυπριακό.

Η διαπίστωση Σαμαρά ότι Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να καταστούν «προπύργια σταθερότητας στην ταραγμένη περιοχή μας» μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, αφού τα ενεργειακά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί στη γειτονία μας επιτρέπουν στη Λευκωσία και την Αθήνα να ευθυγραμμίσουν τα συμφέροντα τους με αυτά που έχουν ισχυρές χώρες στην περιοχή μας.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πείσουμε όλους τους εμπλεκόμενους ότι η ασφαλής εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και η διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο διέρχονται μέσα από τη σταθερότητα στην Κύπρο και την Ελλάδα, σταθερότητα που πρώτιστα θα εξασφαλιστεί μέσα από μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα