Συνέρχονται στο Δουβλίνο οι Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των “27″

09:27 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώνεται σήμερα στο Δουβλίνο το Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των “27″ με κύριο θέμα στην ατζέντα το πώς επιτυγχάνεται η εγγύτητα των Ευρωπαίων πολιτών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με δεδομένο ότι -βάση δημοσκοπήσεων-μόνο το 33% των πολιτών πιστεύει ότι η φωνή του ακούγεται στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων.

Η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδία Lucinda Creighton δήλωσε ότι ενώ στην αρχή της οικονομικής κρίσης οι πολίτες επέκριναν την Ευρώπη ότι αυτή έχει δημιουργήσει το πρόβλημα, τώρα αναμένουν από τους ηγέτες να εξεύρουν λύσεις. Επανέλαβε ότι η Ιρλανδική Προεδρία στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι στην επίτευξη του στόχου αυτού σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι ίδιοι οι πολίτες τους οποίους πρέπει να πείσουμε ότι η φωνή και η άποψη τους μετρά και ακούγεται.

Θα συζητηθεί ακόμη η διαδικασία της διεύρυνσης, αφού θα ανταλλαγούν απόψεις με τους Υπουργούς Ευρώπης των πέντε υποψηφίων κρατών (Ισλανδία, Σκόπια, Μαυροβούνιο, Σερβία και Τουρκία) στη διάρκεια γεύματος εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα