Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο για τις ελληνικές εκλογές

16:52 8/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζει και σήμερα ο τουρκικός Τύπος να ασχολείται με τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα.

Η ”Χουριέτ” στις εσωτερικές σελίδες και σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Αστέρας της ελληνικής πολιτικής ο μοτοσικλετιστής χωρίς γραβάτα», γράφει ότι ο μεγαλύτερος νικητής των εκλογών στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας,

ο οποίος κυκλοφορεί με μηχανάκι, δεν φοράει γραβάτα και ετοιμάζεται τώρα να γίνει δεύτερη φορά πατέρας από την Περιστέρα Μπαζιάνα, την οποία δεν έχει παντρευτεί. Σημειώνει ότι ο Τσίπρας έχει 52 βουλευτές και βλέπει με συμπάθεια τους αναρχικούς.

Οσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, αναφέρεται ότι κατόρθωσε να βγάλει τρεις και όχι δύο βουλευτές. Ο κ. Σαμαράς, προστίθεται, τελικά επέστρεψε χθες την εντολή στον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, διότι με τις διαπραγματεύσεις που είχε δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει συνεννόηση με τα άλλα κόμματα για σχηματισμό κυβέρνησης. Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση ούτε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να γίνουν εκλογές τον προσεχή μήνα.

Η ”Μιλλιέτ” σε ανταπόκριση με τίτλο «Η σειρά της δοκιμής για κυβέρνηση στους αριστερούς», γράφει ότι ο Αντώνης Σαμαράς, που πήρε χθες εντολή, τελικά τα παράτησε από την πρώτη μέρα χωρίς να κατορθώσει να συνεννοηθεί με κανένα κόμμα και επέστρεψε την εντολή στον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, η οποία σήμερα δίδεται στον Αλέξη Τσίπρα.

Η κατάσταση στη χώρα διατυπώνεται με τρεις φράσεις, όπως αναφέρεται, δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν πολλοί νεοναζί. Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν βοηθούν ούτε στη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία με την υποστήριξη ΔΝΤ και ΕΕ ούτε για την εκδίωξη από τη χώρα του ΔΝΤ. Εξάλλου, αναφέρεται, τονίστηκε πως το ρευστό του ελληνικού κράτους επαρκεί μόνο μέχρι τα μέσα Ιουνίου για τις πληρωμές. Οι αρμόδιοι του ΔΝΤ λένε ότι θα πρέπει μέχρι τέλος Ιουνίου να δοθούν 29 δισ. ευρώ, αλλά αυτό εξαρτάται από τη σύσταση ενός νέου συνασπισμού που θα εγγυηθεί για τα σκληρά μέτρα για τα οποία η χώρα έδωσε υπόσχεση. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να μην μπορέσει το κράτος τον προσεχή μήνα να καταβάλει μισθούς και συντάξεις.

Σε άλλο δημοσίευμα με τίτλο ”Ο Φύρερ τα έβαλε από τώρα με τον Τύπο” η ”Μιλλιέτ” γράφει ότι ο κόσμος παρακολουθεί τη Χρυσή Αυγή, η οποία κατόρθωσε να βάλει στο ελληνικό κοινοβούλιο 21 Βουλευτές, ενώ αναφέρεται και στο σοκ που έπαθαν οι δημοσιογράφοι όταν πήγαν στην συνέντευξη τύπου του αρχηγού τους, Νίκου Μιχαλολιάκου και τους δόθηκε η εντολή να σηκωθούν όρθιοι για την είσοδό του, σημειώνοντας ότι εγκατέλειψαν την αίθουσα.

Η ”Σαμπάχ” σε ανταπόκριση με τίτλο «Κέρδισε αυτός που απέρριπτε τα οικονομικά μέτρα» γράφει ότι το πακέτο οικονομικών μέτρων που επέβαλε η ΕΕ προκάλεσε ξεσηκωμό στην Αθήνα, τα δύο μεγάλα κόμματα δε μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση και κόμμα κλειδί έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη χώρα διαφαίνονται πάλι εκλογές. Σημειώνεται ότι τα πέντε από τα επτά κόμματα που μπαίνουν στο κοινοβούλιο απορρίπτουν τα οικονομικά μέτρα που

Keywords
Τυχαία Θέματα