Στους δρόμους τα τρακτέρ στην Ελλάδα

17:54 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Οι αγρότες δεν είναι επαίτες, δεν ζητούν κάποια ψίχουλα, δεν ζητούν κάποια επιδότηση, δεν ζητούν όπως κάποιες άλλες εποχές όλα τα κιλά και όλα τα λεφτά, ζητούν τη δυνατότητα να μπορέσουν να παράξουν πλούτο, είναι παραγωγοί πλούτου» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησής του με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος» ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας τόνισε

ότι οι «μνημονιακές πολιτικές εξαναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο στην ανέχεια, διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και μας οδηγούν μπροστά σε κρίση επισιτιστική, σε ανθρωπιστική κρίση.» Κάλεσε τους πάντες να αναλάβουν την ευθύνη τους, λέγοντας ότι αν ο αγρότης δεν μπορεί να παράξει λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου, τη μη επιστροφής φόρου, των διαρκών αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, τότε τελικά η χώρα θα είναι διαρκώς αναγκασμένη να δανείζεται για να σταθεί στα πόδια της και να μπορέσει να θρέψει τους πολίτες της. Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ προανήγγειλε ότι θα ζητήσει, πιθανώς και εντός της ημέρας, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής να διεξαχθεί σχετική συζήτηση στο σώμα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών συμπληρώνοντας ότι ελπίζει ο Πρωθυπουργός «να εμφανιστεί και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις» καθώς τα προβλήματα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

«Ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τη συζήτηση που είχε με την αντιπροσωπεία των αγροτών, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει μόνο να στηρίξει τον Έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφο και παραγωγό αλλά και να πείσει τους νέους ανθρώπους να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και ν’ ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή γιατί έχει δυνατότητα παραγωγής εθνικού πλούτου. «Τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου τα συζητήσαμε διεξοδικά. Είχα την ευκαιρία να τους πω ποια αιτήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα με πρακτικό τρόπο, μέσα από τις δραστηριότητες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, και των υπουργείων Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Υπάρχουν ζητήματα που μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν άμεσα χωρίς δημοσιονομικό κόστος» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι υπάρχουν και άλλα που χρήζουν άλλου είδους αντιμετώπισης.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος αυτών των δύο συναντήσεων, ο κ. Χρ. Γκόγιας, μέλος της αντιπροσωπείας των αγροτικών ενώσεων, ανέφερε ότι οι αγρότες ζητούν να έχουν τη δυνατότητα να παράγουν προϊόντα, δεν επαιτούν, δεν ζητούν χρήματα αλλά αγωνίζονται μόνο για την επιβίωσή τους. Και συνέχισε λέγοντας ότι η επιβίωση πλέον δεν είναι τόσο εύκολη αφού η παραγωγή είναι αδύνατη λόγω της μη ρύθμισης στο πετρέλαιο και στο ΦΠΑ. Επεσήμανε, επίσης, ότι πλέον μετά την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας οι αγρότες δεν μπορούν να δανειστούν για ν’ αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν και ζήτησε πράξεις και όχι λόγια από την πολιτική ηγεσία.

Την ίδια ώρα παραταγμένα στην παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Αθήνας στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών από Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, αναμένοντας τα αποτελέσματα των επαφών στην Αθήνα. Για λίγα λεπτά, συμβολικά, έκλεισαν και την νέα Εθνική Οδό στο ίδιο σημείο. Επίσης, υπό ισχυρότατη αστυνομική παρουσία, η οποία πυροδότησε και μικροεντάσεις και λεκτικούς διαπληκτισμούς, άρχισαν να συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους στην πόλη της Λαμίας οι αγρότες από τη γύρω περιοχή.

Keywords
Αναζητήσεις
trakter stin eladha
Τυχαία Θέματα