Η ΕΔΕΚ καταδικάζει την απόδοση “υπηκοότητας” σε εποίκους

15:43 30/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα καταδίκασε σήμερα το γεγονός ότι το κατοχικό καθεστώς το τελευταίο χρονικό διάστημα προχωρεί και αποδίδει τη λεγόμενη υπηκοότητα του ψευδοκράτους σε εποίκους, οι οποίοι, όπως σημείωσε, παράνομα έχουν εισέλθει και παράνομα ζουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «φαίνεται πως η τουρκική πλευρά ακάθεκτα προχωρεί στο να ολοκληρώσει το στόχο, τον οποίο έχει αρχίσει με

την τουρκική εισβολή, που δεν είναι άλλος από τη διαφοροποίηση της δημογραφικότητας του τόπου μας».

«Είναι πολύ σαφείς οι λόγοι που το ψευδοκράτος προχωρεί σε αυτή τη διαδικασία», είπε, σημειώνοντας ότι «σίγουρα είναι σε ένα μελλοντικό στάδιο να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι αριθμοί στους διαπραγματεύσεις για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ώστε το κατοχικό καθεστώς να απαιτήσει την εδώ παραμονή όσο γίνεται περισσοτέρων εποίκων».

Κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία όπως είπε πρόσφατα είχαν παρακολουθήσει και την καταγραφή των ατόμων που ζουν στα κατεχόμενα, να προχωρήσουν στα διαβήματα τα οποία πρέπει, ώστε να σταματήσει η αλλαγή της δημογραφικότητας στα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα