Συνάντηση Ντάουνερ με Ερογλου

20:23 20/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2013 θα επηρεάσει την πορεία για το πώς θα πάρουμε τη διαδικασία μπροστά.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση μιας ώρας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου είπε πως “υπάρχουν εκλογές, που θα γίνουν στις 17 Φεβρουαρίου και ίσως για δεύτερο γύρο στις 24 Φεβρουαρίου, έτσι θα πρέπει

να αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί”.

Πρόσθεσε ότι “θα πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο να ψηφίσει και να αποφασίσει. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα και στην πορεία πώς θα πάρουμε τη διαδικασία μπροστά”.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε ως φιλική τη συνάντηση με τον κ. Ερογλου, λέγοντας ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουμε μερική από την εργασία που έγινε από τις τεχνικές επιτροπές.

Είπε, επίσης, ότι μερικές από τις Επιτροπές έχουν κάνει πρόοδο, ενώ άλλες λιγότερο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στη συνάντηση των Συμβούλων που θα γίνει την Πέμπτη το πρωί, μπορεί να υπογραμμίσουν αυτά στα οποία σημειώθηκε πρόοδος.

Ο κ. Ντάουνερ ανέφερε, τέλος, ότι είχαν εκτενή συζήτηση για τη διαδικασία, ενώ ενημέρωσε τον κ. Ερογλου και για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε πριν από τρεις εβδομάδες στη Νέα Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα