Ομήρου: Το δίλημμα των εκλογών πολιτική διεκδίκησης ή δήθεν ρεαλισμού

20:23 20/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ με τη στήριξη της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα δίνει τη διαβεβαίωση στον κυπριακό λαό ότι οι Σοσιαλιστές της Κύπρου θα είναι παρόντες, μέτοχοι και εγγυητές μιας πορείας εθνικά ορθής και κοινωνικά δίκαιης για μια Κύπρο ελεύθερη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και ξένες κηδεμονίες, για μια Κύπρο της δημιουργίας, της ευημερίας

και της κοινωνικής δικαιοσύνης, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Παραλίμνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου είπε πως “το Φεβρουάριο ο κυπριακός ελληνισμός καλείται να αναδείξει με την τίμια ψήφο του Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πρόκειται για μια από τις πιο κρίσιμες εκλογές από της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας”, πρόσθεσε.

Ανέφερε πως “σε αυτές τις εκλογές δεν θα καταμετρηθούν κομματικά ποσοστά, ούτε θα αποτυπωθούν ιδεολογικά ρεύματα. Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι σαφές. Θα αποφασιστεί από το λαό μας αν θα υιοθετηθεί μια σταθερή διεκδικητική πολιτική για το μεγάλο εθνικό μας θέμα όπως την εκφράζει υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας ή αν θα υιοθετηθεί μια πολιτική δήθεν ρεαλισμού και δήθεν ευελιξίας, που θα οδηγήσει σε λογικές επαναφοράς σχεδίων τύπου Ανάν”, είπε.

Πρόσθεσε πως “καλούμε το λαό μας να υποστηρίξει μια γραμμή διεκδίκησης των αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων του λαού μας. Για ουσιαστικό τερματισμό της παράνομης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και για πραγματική ενότητα λαού, χώρου, θεσμών και οικονομίας. Καλούμε ακόμα το λαό μας να εγκρίνει με τη ψήφο του το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας με πολιτικές ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη”, είπε ο κ. Ομήρου.

“Καλούμε το λαό μας να στηρίξει αποφασιστικά και μαζικά την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα. Για το ελπιδοφόρο μέλλον της πατρίδας. Για Κύπρο ελεύθερη, πραγματικά ενωμένη. Για την Κύπρο που οραματιζόμαστε κοινή πατρίδα για όλους τους νόμιμους κατοίκους της”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα