Παράλυτοι μετακινούν πράγματα με τη σκέψη τους-ΒΙΝΤΕΟ

19:04 20/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νέοι δρόμοι ανοίγονται για όσους έχουν προβλήματα αναπηρίας και δεν μπορούν όχι μόνο να μετακινηθούν αλλά και να καλύψουν μόνοι τους βασικές ανάγκες. Δύο τετραπληγικοί άνθρωποι που ήταν παράλυτοι από τον λαιμό και κάτω, που δεν μπορούσαν να κουνήσουν τα άκρα τους, κατάφεραν με τη σκέψη τους να μετακινήσουν πράγματα και να πιουν, μέχρι και καφέ.

Αυτό έγινε με τη βοήθεια της τεχνολογίας αλλά και με την ανθρώπινη σκέψη. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Μπράουν στις ΗΠΑ, δίνουν έτσι ελπίδα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους

σε ολόκληρο τον κόσμο, να μπορέσουν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Οι δύο ασθενείς, η 58χρονη Κάθι και ο 66χρονος Μπομπ, είχαν υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, με συνέπεια να μείνουν παράλυτοι από τετραπληγία και ανίκανοι πια να μιλήσουν. Οι νευροχειρούργοι εμφύτευσαν μία διάταξη 96 μικροσκοπικών ηλεκτροδίων, με συνολικό μέγεθος όσο μια παιδική ασπιρίνη, στον κινητικό φλοιό του εγκεφάλου των δύο παράλυτων εθελοντών, για να καταγράφουν τα νευρωνικά σήματα που αφορούσαν την πρόθεση (σκέψη) των δύο ασθενών να κινηθούν….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα