Στυλιανίδης: Ιστορικό γεγονός η διακοινοβουλευτική συνδιάσκεψη για εξωτερική πολιτική και άμυνα

16:32 9/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ιστορικό γεγονός χαρακτήρισε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρίστος Στυλιανίδης την πραγματοποίηση της ιδρυτικής συνάντησης της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) που φιλοξενείται στην Πάφο.

Εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει δοθεί η επαρκής δημοσιότητα γύρω από αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει ένας τέτοιος ευρωπαϊκός μηχανισμός, «ο οποίος ουσιαστικά θα συνδέει τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι υπεύθυνα για τα θέματα

κοινής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής όπως είναι η κ. Άστον, με τα Εθνικά Κοινοβούλια και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι ‹ είναι πάρα πολύ σημαντικό και θετικό το γεγονός ότι η συνδιάσκεψη πραγματοποιείται επί Κυπριακής Προεδρίας και πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Κυπριακή Βουλή.

«Και επειδή κάναμε τις διαβουλεύσεις για να προωθηθούν οι κανονισμοί αυτού του νέου οργανισμού, νομίζω ότι είναι ήδη ένα γεγονός θετικό για την Κυπριακή Προεδρία και την Κυπριακή Βουλή», είπε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη σήμερα θα γίνει ουσιαστικά η έγκριση των κανονισμών του οργανισμού, θα ακολουθήσει ομιλία της Κάθριν Αστον και συζήτηση ενώ αύριο θα υπάρξουν συζητήσεις για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Αραβική Άνοιξη .

«Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό εάν καταφέρουμε και περάσουμε μέσα από αυτό το ιστορικό γεγονός μία θέση την οποία επιδιώκουμε συνολικά ως πολιτικό σύστημα, να δημιουργηθεί επιτέλους ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός με έδρα την Κύπρο, ένα Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να το επιδιώξουμε, πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολύ καλές δυνατότητες να το πετύχουμε, μπορεί να μην είναι σε αυτή τη σύνοδο, αλλά σε επόμενη διάσκεψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα