Μαλάς: Εισπράττει θετικά μηνύματα για την υποψηφιότητα του

14:12 9/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο καθένας πρέπει να ξεκαθαρίσει τις αρχές πάνω στις οποίες βασίζει την οικονομική του πολιτική και το σκηνικό αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο όσον αφορά την αντιπολίτευση, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, ο οποίος δηλώνει “πολύ ενθαρρυμένος από τα μηνύματα, τα οποία έρχονται από τη βάση της κοινωνίας”, σχετικά με την υποψηφιότητά του.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το μνημόσυνο του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου

Κρανιδιώτη, στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει απόσπασμα σημερινής συνέντευξης στον Τύπο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Νίκου Κατσουρίδη, ο κ. Μαλάς δήλωσε ότι ο ίδιος είναι “πολύ ενθαρρυμένος από τα μηνύματα, τα οποία έρχονται από τη βάση της κοινωνίας”.

Τα μηνύματα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Μαλάς, είναι “ότι η δική μας υποψηφιότητα θα ευρίσκεται στο δεύτερο γύρο και δεν θα έχουμε τέτοιο δίλημμα (επιλογής ανάμεσα στους Αναστασιάδη και Λιλλήκα)”.

Ερωτηθείς για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις σχετικά με την οικονομική κρίση, ο κ. Μαλάς δήλωσε ότι “όσον αφορά το θέμα της εθνικής συνεννόησης πάνω στην οικονομία, πρώτα από όλα ο καθένας μας πρέπει να ξεκαθαρίσει πάνω σε ποιάν αρχή βασίζει την οικονομική του πολιτική”.

“Διότι προσωπικά”, συνέχισε ο κ. Μαλάς, “δεν έχω αντιληφθεί ποιά είναι η φιλοσοφί, με την οποία προσεγγίζει ο κ. Αναστασιάδης τα θέματα οικονομίας, διότι, από ό,τι αντιλαμβάνομαι ευρίσκεται σε μία διαβούλευση με το ΔΗΚΟ και, εξ όσων γνωρίζουμε, από αυτή τη διαβούλευση, έχει απομακρυνθεί πλήρως από τις θέσεις τις οποίες εξέφραζε και ο ίδιος άλλα και στελέχη του κόμματός του”.

“Άρα”, δήλωσε ο κ. Μαλάς, “η εθνική συνεννόηση είναι σίγουρα το επιδιωκόμενο και πρέπει να τη βασίζουμε πάνω σε αρχές”.

“Η δική μας προσέγγιση”, είπε ο κ. Μαλάς, “είναι ότι το μεγάλο στοίχημα, για την κυπριακή οικονομία και την κυπριακή πολιτεία και για την επόμενη Κυβέρνηση, είναι να οδηγήσει τη χώρα σε ανάπτυξη, η οποία δεν επέρχεται από τα μέτρα λιτότητας ούτε από τη μείωση των εξόδων του κράτους”.

“Αυτό”, πρόσθεσε, “έχει καθαρά δημοσιονομικό χαρακτήρα και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα, το πώς θα φέρουμε ανάπτυξη και εννοούμε ως ανάπτυξη την εισροή ξένου χρήματος στην Κύπρο”.

“Εάν δεν το καταφέρουμε κατά τα επόμενα δύο έτη”,  ανέφερε ο κ. Μαλάς, “θα έχουμε ακόμα χειρότερες επιπτώσεις για την οικονομία και σίγουρα επιπτώσεις δημοσιονομικές”.

Ερωτηθείς εάν είναι προϋπόθεση η συμφωνία των κομμάτων με την οικονομική φιλοσοφία της Κυβέρνησης, για να ενημερωθούν και να υπάρξει στο μέγιστο δυνατό βαθμό η εθνική συνεννόηση, ο κ. Μαλάς απάντησε ότι “δεν είναι σίγουρα προϋπόθεση να συμφωνούν, αλλά δεν ξέρουμε ποιά είναι η φιλοσοφία που αντιπροτάσσεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης”.

“Υπάρχει μία διαβούλευση μεταξύ ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ και δεν έχει ακριβώς διαφανεί”, δήλωσε ο κ. Μαλάς, “ποιά είναι η νέα οικονομική πολιτική αυτής της νέας συνεργασίας”.

Σε ερώτηση εάν η Κυβέρνη

Keywords
Τυχαία Θέματα