ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ

15:55 9/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Εβραϊκές και μουσουλμανικές οργανώσεις στη Γερμανία οργάνωσαν και πραγματοποίησαν μαζί στο Βερολίνο διαδήλωση διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση της περιτομής από δικαστήριο της Κολονίας.

Η απόφαση είχε ληφθεί τον Ιούνιο όταν ένα αγόρι, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, νόσησε εξαιτίας της επέμβασης.

Όσον αφορά στις σημερινές διαδηλώσεις, αυτές τις  προκάλεσε η έρευνα των αστυνομικών αρχών εις βάρος ενός ραββίνου

που φέρεται ότι πραγματοποίησε περιτομή σε νεαρό αγόρι στην Βαυαρία.

Είχε προηγηθεί εντολή του Ιατρικού Συλλόγου της Γερμανίας προς τους γιατρούς της χώρας με την οποία τους απαγόρευε να πραγματοποιούν περιτομή σε Εβραίους και Μουσουλμάνους.

Την Τετάρτη η κυβέρνηση στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι επιτρέπει την περιτομή στην πόλη με τον όρο ότι κατά την διάρκεια της επέμβασης θα τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρακτική της περιτομής έχει αρχίσει και συζητείται και στις ΗΠΑ, με την Αμερικανική Παιδιατρική Ένωση να εκδίδει έκθεση σύμφωνα με την οποία τα οφέλη στην υγεία των νεογέννητων από την συγκεκριμένη πρακτική υπερβαίνουν τα ρίσκα που μπορεί να προκύψουν κατά την επέμβαση. Ωστόσο διευκρινίζεται ότι δεν συνίσταται η περιτομή σε όλα τα νεογέννητα, διευκρινίζοντας ότι αυτή η απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται από τους γονείς σε συνεννόηση με τους γιατρούς τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα