Στους ώμους της Κυβέρνησης η ευθύνη για την οικονομία, λέει ο Ρ.Ερωτοκρίτου

16:48 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στην οικονομία τη φέρει η Κυβέρνηση, μέσα από τον ελλιπή πολιτικό έλεγχο των τραπεζών και την αλόγιστη χρήση των αποθεμάτων που κληροδότησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος σχολίασε σχετική αναφορά του Προέδρου Χριστόφια στο συνέδριο του Economist.

Σε δηλώσεις

στη Λεμεσό, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως “η αλήθεια έχει κοντά ποδάρια, γιατί τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν προέρχονται μόνο από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις τράπεζες λόγω της ελλιπούς πολιτικής παρακολούθησης” και πρόσθεσε ότι “δημιουργήθηκαν κυρίως από τις σπατάλες και την αλόγιστη χρήση του αποθέματος που κληρονόμησαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση, στα επιδόματα αλλοδαπών και ημεδαπών και στη διόγκωση του δημόσιου τομέα με τη μέθοδο των εκτάκτων, που βεβαίως δεν επρόκειτο για παιδιά με πολιτική προέλευση που αφορά άλλα κόμματα, αλλά για παιδιά του ΑΚΕΛ”.

Υπενθύμισε παράλληλα προς τους κυβερνώντες ότι είναι οι ίδιοι που διόρισαν δυο Υπουργούς Οικονομικών που προέρχονταν από τον τραπεζικό τομέα, τονίζοντας ότι “αν ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενδιαφερόταν για τη διαφάνεια και τον αποτελεσματικό έλεγχο των τραπεζών, από πολιτική άποψη, όφειλε να μην διορίσει μεγαλοστελέχη τραπεζών στο αξίωμα του Υπουργού Οικονομικών”.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ κάλεσε επίσης την Κυβέρνηση να απαντήσει κατά πόσο δόθηκαν ή όχι αντιπροτάσεις προς την Τρόικα και διερωτήθηκε “ποιός τελικά ψεύδεται”,  καθώς – όπως ανέφερε – “η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει δηλώσει ότι έχει πάρει κατά συρροή και πλήθος προτάσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης μας, ενώ την ίδια ώρα, κατά συρροή, κυβερνητικά στελέχη και στελέχη που προέρχονται από το ΑΚΕΛ δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο”.

Επιπρόσθετα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου σχολίασε αναφορές από πλευράς του ΑΚΕΛ περί ξεχειλώματος της προγραμματικής διακήρυξης του υποψηφίου Νίκου Αναστασιάδη ώστε να χωρέσει το “αντιομοσπονδιακό” ΕΥΡΩΚΟ, υπενθυμίζοντας ότι ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστόφιας που στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, “ανέβηκε τα σκαλιά του ΕΥΡΩΚΟ για να συναντήσει αντιπροσωπεία των ανωτάτων στελεχών, για να ζητήσει τη βοήθεια τους προς το σκοπό της εκλογής του”.

“Γιατί επισκέφθηκε τότε (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας) το ΕΥΡΩΚΟ και συνομίλησε μαζί του, εφόσον γνώριζε τις θέσεις του εναντίον της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας”, διερωτήθηκε ο κ. Ερωτοκρίτου και κάλεσε Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ “να αφήσουν αυτήν τη ρητορική, γιατί δεν πείθει κανέναν και αποδεικνύει ότι οι ίδιοι έχουν κοντή μνήμη σε σχέση με τη δική τους συμπεριφορά σε παρόμοιες περιπτώσεις”.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα για δημιουργία προτεκτοράτου της Τρόικας εάν αποδεχθούμε συγκεκριμένους όρους που θέτει, λέγοντας πως δεν διαφωνεί με αυτό, ωστόσο συμπλήρωσε, “αναμένουμε με αγωνία και προσοχή να ακούσουμε, από τον κ.Λιλλήκα, υποδείξε

Keywords
Τυχαία Θέματα