ΓΓ ΝΑΤΟ: Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί την Τουρκία αν χρειαστεί

16:48 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Αντερς φον Ρασμούσεν, ότι ο οργανισμός είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την Τουρκία «ενάντια σε επιθέσεις από τη Συρία», προβάλλει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με τη Σαμπάχ, ο κ. Ρασμούσεν πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της και μπορεί να εμπιστεύεται το ΝΑΤΟ. «Έχουμε

όλα τα σχέδια έτοιμα για να προστατέψουμε και υπερασπιστούμε την Τουρκία, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα χρειαστεί να γίνει».

Σύμφωνα με τη Βατάν, οι δηλώσεις Ρασμούσσεν, μετά από συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ,  προξένησαν έντονες διαφωνίες. Όμως πηγές του ΝΑΤΟ ανέφεραν ότι τα σχέδια αυτά είναι έτοιμα κάποιες δεκαετίες τώρα και δεν έγινε κάτι καινούργιο που να αφορά την Τουρκία.  Η εφημερίδα σημειώνει ότι τουρκικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Συρία και τουρκικά τανκ είναι έτοιμα για δράση.

Η Τακβίμ αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν μπλόφαρε όταν πέρασε το ψήφισμα που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να στέλνει στρατεύματα στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα