Η ΥΠΕΞ επέστρεψε από το Σαντιάγο και μεταβαίνει στο Βελιγράδι

17:17 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή αναχωρεί σήμερα για το Βελιγράδι, όπου θα συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία Υπουργών, η οποία θα συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια κατά τη Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Σερβίας.

Η κ. Μαρκουλλή επέστρεψε στην Κύπρο χθες από το Σαντιάγο της Χιλής, όπου στις 26 και 27 Ιανουαρίου συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου της ΕΕ και των Χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, καθώς και στις

εργασίες της Συνόδου σε επίπεδο αρχηγών κρατών, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Στη Σύνοδο υιοθετήθηκε το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής για τα έτη 2013-2015, καθώς και η Διακήρυξη του Σαντιάγο, μέσω των οποίων καθορίζονται τα επόμενα βήματα για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, η κ. Μαρκουλλή είχε στις 25 Ιανουαρίου συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κούβας και της Γουιάνας, και πραγματοποίησε επίσης διμερείς επαφές με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κόστα Ρίκα και του Ελ Σαλβαδόρ, με επίκεντρο τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό και τις σχέσεις των χωρών Λατινικής Αμερικής με την ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα