Στόχος η εμπέδωση της ασφάλειας στον τόπο, δηλώνει ο Υπ. Δικαιοσύνης

17:29 30/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας, ανέλυσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου κατά την σημερινή πρώτη επίσημη επίσκεψη του στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, που συνοδευόταν στην Πάφο από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, συζήτησε με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, με αξιωματικούς και λοχίες, θέματα ασφάλειας,

και αστυνόμευσης, αλλά και την ανάγκη βελτίωσης των σχέσεων αστυνομίας και πολιτών.

«Η ασφάλεια», είπε ο κ. Νικολάου «μπορεί να αποτελεί νομική ευθύνη και υποχρέωση της αστυνομίας αλλά, νομίζω, είναι υπόθεση όλων μας. Σε αυτή την προσπάθεια μέσα από το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θέλουμε να εμπλέξουμε και να συνεργαστούμε ως αστυνομία μαζί με τις τοπικές αρχές και την ίδια την τοπική κοινωνία, τον ίδιο τον πολίτη».

Ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη λήψης μέτρων, τα οποία όπως ανάφερε, «από την μια εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της στρατηγικής του Προέδρου της Δημοκρατίας για μια νέα αστυνομία, η οποία θα πρέπει να λειτουργήσει με επιτελική μορφή τόσο στο κέντρο από πλευράς ηγεσίας όσο και στις επαρχίες. Δηλαδή να μπορεί η κάθε επαρχία ως ένα επιτελείο να μπορεί να ελέγξει και να συντονιστεί μαζί με τα διάφορα τμήματα που λειτουργούν».

Συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν τη διασπορά των διαφόρων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και γενικά των τμημάτων που λειτουργούν στην Πάφο σε διάφορα κτίρια, καθώς επίσης και μέτρα που σχετίζονται με την κοινοτική αστυνόμευση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια του αεροδρομίου και την εξυπηρέτηση του κοινού.

Κληθείς να σχολιάσει την έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, ο κ. Νικολάου είπε πως το πρόβλημα αυτό είναι ένα γενικότερο ζήτημα.

Παραδέχθηκε πως υπάρχουν ανάγκες στην αστυνομία γι’ αυτό σε συνεργασία με την ηγεσία της θα γίνει αξιολόγηση των μελών, ενώ σε μη αστυνομικής φύσεως καθήκοντα θα αξιοποιηθούν είτε ειδικοί αστυφύλακες είτε ακόμα και πολιτικό προσωπικό από την ευρύτερη δημόσια υπηρεσία.

«Δυστυχώς, τα οικονομικά του κράτους και η ανάγκη για περισυλλογή επιβάλλει να ανατρέψουμε κάποιες τακτικές και πρακτικές τις οποίες ακολουθούσαμε στο παρελθόν», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα