Νέα παρέμβαση Αλαβάνου

«Η πολιτική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, δηλαδή της υποταγής στις δεσμεύσεις της Τρόικας είναι καταστροφική. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί στα ίδια πλαίσια αλλά πιο αγωνιστικά, δεν μας οδηγεί πουθενά. Είναι η ίδια πολιτική που ακολούθησε και η ΔΗΜΑΡ εντός της κυβέρνησης».

Τάδε έφη ο πρόεδρος του «Σχεδίου Β’» Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα που

παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, είπε ότι: «Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η κεντρική ιδέα ότι μπορούμε να καταργήσουμε τα μνημόνια χωρίς να συγκρουστούμε με την Ευρωζώνη κι ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε και να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι. Εγώ λέω αυτά δεν γίνονται και έχουμε τα πρόσφατα παραδείγματα της Κύπρου και της Πορτογαλίας».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Θόδωρου Πάγκαλου ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομοκρατική οργάνωση», ο Αλέκος Αλαβάνος είπε «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Θόδωρο Πάγκαλο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι ύβρεις που δεν έχουν θέση στην πολιτική ζωή.

Για τις κινητοποιήσεις των ημερών ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι «τις κινητοποιεί η ανασφάλεια των εργαζομένων και τα προβλήματα των οικογενειών τους. Είναι καλό να υπάρχει αλληλεγγύη όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στα έσχατα όπως τώρα οι καθηγητές. Το πρόβλημα είναι ότι επικρατεί ηττοπάθεια και δεν υπάρχει συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ενώ θα περίμενες να συμμετέχει όλη η Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα