Στις Κάννες να δώσει εξηγήσεις ενώ γίνεται χαμός στο εσωτερικό

12:05 2/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σήμερα στις 6:30μμ αναμένεται η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, του Προέδρου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στις 9:30 μμ οι παραπάνω θα έχουν

συνάντηση και με τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

Την ίδια στιγμή, αμφισβητείται η καταβολή της έκτης δόσης του δανείου στήριξης, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, η οποία επρόκειτο να δοθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ενώ στον αέρα είναι και το δεύτερο πακέτο που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, καθώς ΕΕ και ΔΝΤ είναι σε στάση αναμονής προκειμένου να λάβουν αποφάσεις που θα καθορίσουν τη στάση τους.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ελήφθη η απόφαση να συνεδριάσει εκ νέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δοθεί ο λόγος στους βουλευτές με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης, που δημιουργείται τόσο με την παραίτηση της Μιλένας Αποστολάκη, τη διαφαινόμενη πρόθεση και άλλων βουλευτών να πράξουν ανάλογα, αλλά και δηλώσεις που προκαλούν τριγμούς στην Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, όπως της Βάσως Παπανδρέου, της Εύας Καϊλή και του Μίμη Ανδρουλάκη, αλλά και τις επιστολές στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και προσωπικά εναντίον του Πρωθυπουργού.

Στόχος είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη κοινοβουλευτική ομάδα ΠΑΣΟΚ μέχρι την Παρασκευή.

Το ΚΚΕ σε σημερινή του ανακοίνωση σχετικά με το δημοψήφισμα και το δίλημμα που τίθεται «ευρώ ή δραχμή», αναφέρει ότι «είναι αποπροσανατολιστικό για το λαό. Εκείνο που συμφέρει το λαό είναι αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα διαγράψει μονομερώς ολόκληρο το χρέος και με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής θα αποδώσει στο λαό τον πλούτο που ο ίδιος παράγει και του τον κλέβουν τα μονοπώλια με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων».

Το ΚΚΕ καλεί «την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν με «όχι» στο δημοψήφισμα. Να εκφράσουν την απαίτηση να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές, στις οποίες θα επιφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα