Στις 24 Ιανουαρίου το ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

23:23 3/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για τις 24 Ιανουαρίου έχει καθοριστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας η υιοθέτηση του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στην Κύπρο. Αυτό δήλωσε σήμερα ο προεδρεύων του Σ.Α. τον Ιανουάριο, Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Πακιστάν Πρέσβης Masood Khan, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το πρόγραμμα εργασίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αυτό

το μήνα.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι η κατάσταση στην Κύπρο και συγκεκριμένα η ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, UNFICYP, η οποία λήγει στις 31 Ιανουαρίου. Σημείωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα έχει στη διάθεση του την έκθεση του Γενικού Γραμματέα που προβλέπεται από το ψήφισμα 2058, οι διαβουλεύσεις σώματος θα ξεκινήσουν στις 17 Ιανουαρίου, με ενημέρωση των μελών από την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Την προηγούμενη θα έχουν διαβουλεύσεις οι χώρες που συνεισφέρουν με άνδρες τη δύναμη, οι οποίες θα ενημερωθούν επίσης από την κ. Μπάτενχάιμ.

Η έκθεση, βάση του προγραμματισμού της Γραμματείας, θα υποβληθεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα