Στις 11 Μαΐου θα γίνουν γνωστές οι αιτήσεις για τον β γύρο αδειοδότησης

17:47 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στις 11 Μαΐου θα γνωστοποιηθούν οι επίσημες αιτήσεις για τον β’ γύρο αδειοδοτήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, προσθέτοντας πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που βλέπουν τελευταίως το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι δεν θα ενδιαφερθούν για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων,

εταιρείες από μεγάλες χώρες.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο των εγκαινίων του Αιολικού Πάρκου «Αγία Αννα» στην επαρχία Λάρνακας και κληθείς να αναφέρει που βρίσκεται το θέμα του δεύτερου γύρου των αδειοδοτήσεων, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας. Είναι τα δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά ότι δεν θα ενδιαφερθούν εταιρείες από τις άλφα ή βήτα χώρες. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες αιτήσεις και τις επίσημες αιτήσεις θα τις γνωρίζουμε στις 11 Μαΐου. Όμως όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι μεγάλες εταιρείες θα ενδιαφερθούν και έτσι αναμένουμε τις 11 Μαΐου» είπε.

Εξηγώντας γιατί αναφέρεται σε «ισχυρές ενδείξεις» ο Υπουργός Εμπορίου είπε πως «δεν είναι μόνο ότι πάρα πολλές εταιρείες έχουν αγοράσει τα σεισμογραφικά δεδομένα, συμμετείχαν στις επίσημες παρουσιάσεις που έγιναν στο Χιούστον του Τέξας, το Λονδίνο και τη Ρώμη, έχουν επαφές με την Κύπρο αλλά και πάρα πολλές εταιρείες έχουν αποταθεί με ερωτήματα στο Υπουργείο Εμπορίου και τα ερωτήματα και οι απαντήσεις δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου».

Πρόσθεσε ότι «μιλούμε για μια ανοικτή διαφανή διαδικασία, όμως οι ενδείξεις μέσα από τις συναντήσεις και επαφές που έχουμε με μεγάλες εταιρείες από πολλές περιοχές του πλανήτη μας δείχνουν ότι θα ενδιαφερθούν για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης».

Συνέστησε μάλιστα σε όλους «να αναμένουμε τις 11 Μαΐου και να δούμε ποια ακριβώς θα είναι τα αποτελέσματα ώστε να προχωρήσει και αυτή η διαδικασία και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα κοιτάσματα που ανευρέθηκαν και αυτά που υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν στην ΑΟΖ της Κύπρου».

Είπε ακόμα ότι έτσι «θα μπορέσουμε στο μέλλον να υλοποιήσουμε ένα όραμα και το όραμα είναι ότι η Κύπρος μπορεί να έχει ένα άριστο ενεργειακό μείγμα χρησιμοποίησης φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ετσι θα ανεξαρτητοποιηθούμε από τα συμβατικά καύσιμα και θα έχουμε ηλεκτρική ενέργεια και φθηνή και καθαρότερη» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα