Α. Νεοφύτου: Τιμή μου να με κατηγορεί ο κ. Βγενόπουλος

16:57 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ουδέποτε συνάντησα κατ’ ιδίαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο παρά τις πιέσεις που εξασκούσε μέσω κοινών φίλων, ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μιλώντας από τη Βουλή.

Απαντώντας στις αναφορές Βγενόπουλου στο πρόσωπό του, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε «το θεωρώ τιμή μου γιατί ασχολείται και με κατηγορεί ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος».

Ο κ. Νεοφύτου, είπε ότι η

μοναδική συνάντηση, που είχε, μεταξύ των δύο συνεδριών της Επ. Θεσμών, με τον κ. Βγενόπουλο, ήταν στα γραφεία της Μαρφίν Λαϊκή, όπου συνόδευε τον Πρόεδρο της παράταξής του. Πρόσθεσε ότι η συνάντηση δεν ήταν κατ’ ιδίαν, είτε του ιδίου με τον κ. Βγενόπουλο, είτε με την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ. Οπως είπε, παρευρίσκονταν ο κ. Αναστασιάδης, ο ίδιος και εκ μέρους των Κυπρίων μετόχων της Μαρφίν Λαϊκής ο κ. Λανίτης.

«Σε αυτή τη συνάντηση, που ήταν με πρωτοβουλία του κ. Βγενόπουλου που ζήτησε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της παράταξης, προσπάθησε να μας πείσει ότι έπρεπε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, να γίνει πιο χαλαρό, με βάση τις ανάγκες ή και τα θελήματα του κ. Βγενόπουλου. Τόσο ο Πρόεδρος της παράταξης, που θέλω και δημόσια να τον ευχαριστήσω, έμεινε στα θέματα αρχής, όπως κι εγώ του ξεκαθάρισα ότι δεν πρόκειται η παράταξή μας να δεχτεί εκπτώσεις στο εποπτικό σύστημα, αυτό που προσπαθούσε η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών να αλλάξουν και ζητούσαν τη συναίνεση της Βουλής», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι στις επόμενες μέρες που ακολούθησαν την συνάντηση, ο ίδιος δημοσίευσε άρθρο στις εφημερίδες με τίτλο «Οχι εκπτώσεις στους θεσμούς», αναφέροντας ότι οι θεσμοί και το συμφέρον της οικονομίας του τόπου είναι πάνω από επιχειρηματίες και πρόσωπα.
«Δεν μας ξενίζει αυτή η συμπεριφορά του κ. Βγενόπουλου του πρώην Προέδρου της Μαρφίν Λαϊκής που κατά τις ημέρες μήνες και χρόνια της δικής του διοίκησης η συγκεκριμένη τράπεζα, ως αποτέλεσμα των δικών του ενεργειών και του συμβουλίου του, αντιμετωπίζει τα σημερινά προβλήματα», είπε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ίδιος δεν είναι μέτοχος στην Μαρφίν Λαϊκή και δεν του πέφτει λόγος να παραπονεθεί γιατί η μετοχή την οποία ο κ. Βγενόπουλος πούλησε 12,5 ευρώ σήμερα είναι 18 σεντ. Αυτό είπε, αφορά τους μετόχους. Πρόσθεσε ότι ούτε εργάζεται στην Μαρφίν Λαϊκή για να έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί ότι αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητικές συνέπειες για χιλιάδες εργαζόμενους στον Ομιλο.

«Ομως πολιτεύομαι στην Κύπρο, λογοδοτώ στο λαό και σε αυτούς που με εκλέγουν, δεν λογοδοτώ σε οποιοδήποτε Βγενόπουλο και έχω υποχρέωση να προασπίσω τα συμφέροντα της κυπριακής οικονομίας και των Κυπρίων πολιτών», ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι πράξεις και ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης είναι πιθανόν να σύρουν την Κύπρο και την οικονομία της σε περιπέτειες τον ερχόμενο Ιούλιο, αν η σημερινή διοίκηση της Λαϊκής δεν κατορθώσει να εξασφαλίσει τα αναγκαία κεφάλαια, και τότε δεν απομένει άλλος τρόπος από την κρατική παρέμβαση. Μια κρατική παρέμβαση στήριξης, είπε, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες και σε μηχανισμ

Keywords
Τυχαία Θέματα