Βαριές κατηγορίες Βγενόπουλου κατά τέως ΔΚΤ και Α.Νεοφύτου

16:57 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη δική του εκδοχή σε σχέση με τις επικρίσεις που δέχθηκε ότι ζήτησε παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για χαλάρωση του εποπτικού πλαισίου των τραπεζών στην Κύπρο, έδωσε σήμερα ο τέως ισχυρός άνδρας της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέας Βγενόπουλος,

επικρίνοντας έντονα τόσο τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας όσο και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Απορρίπτοντας τα περί αιτήματός από τον ίδιο προς τον Πρόεδρο Χριστόφια για παρέμβαση για χαλάρωση του εποπτικού πλαισίου έκανε λόγο για ”παραμύθια της Χαλιμάς”

”Ζήτησα εκσυγχρονισμό και όχι χαλάρωση του θεσμικού πλαισίου με κύριο άξονα τα στοιχεία ενεργητικού, με σωστή χρήση στοιχείων ενεργητικού, ούτως ώστε να υπάρχει διασπορά κινδύνου για να μην φτάσουμε στην κατάσταση που φτάσαμε σήμερα”, είπε.

Εξάλλου, είπε ότι ο ίδιος δεν μετέφερε την έδρα της Μαρφίν Λαϊκής στην Ελλάδα από σεβασμό στην απόφαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής όπως διεξαχθεί διάλογος και αφού, όπως υποστήριξε, όλα τα κόμματα του το ζήτησαν.

”Εκανα το μεγαλύτερο λάθος, το οποίο έχω κάνει όχι μόνο εδώ στην Κύπρο, σε όλη μου την επαγγελματική καριέρα και ανακάλεσα την απόφασή μου και δυστυχώς μείναμε στην Κύπρο και σήμερα γίνεται μια συζήτηση τι καλά που θα ήτανε αν η Λαϊκή δεν ήταν στην Κύπρο είχε φύγει τότε”, είπε.

Ο κ. Βγενόπουλος έστρεψε τα πυρά του προς τον κ. Νεοφύτου, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι ο κ. Βγενόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Χριστόφια για να ζητήσει την παρέμβασή του για χαλάρωση του εποπτικού πλαισίου, λέγοντας πως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρέλειψε να αναφέρει ότι συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ενώ, όπως είπε, ”την ίδια περίοδο ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ήρθε εκείνος στο γραφείο μου”.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε σε δημοσίευμα σε ηλεκτρονικό μέσο, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στη συνάντηση που είχε με τον ίδιο τον κ. Βγενόπουλο λίγο πριν τη δεύτερη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών, όπου συζητήθηκε το θέμα του κυπριακού εποπτικού πλαισίου.

”Ηρθε (ο κ. Νεοφύτου) στο γραφείο μου μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης συνεδρίας και μου είπε επί λέξει τα εξής: Μην το συνεχίζεις αυτό, ο διάλογος αυτός να γίνει με απόφαση της Επιτροπής. Εγώ έχω άριστες σχέσεις με τον κ. Ορφανίδη και εφόσον τελειώσει αυτό το θέμα με την Επιτροπή Θεσμών θα κανονίσω να βρεθούμε εσύ εγώ και ο κ. Ορφανίδης και να τα βρούμε, αν εγκατασταθεί μια σχέση και να δούμε τι πρέπει να γίνει” είπε ο κ. Βγενόπουλος.

”Και του απάντησα”, συνέχισε, ”ότι από τη στιγμή που υπάρχει μια αυτεπάγγελτη εξέταση του θέματος από την Επιτροπή και έγινε και μια δεύτερη συνεδρία είναι αδιανόητο να μην γίνουν όλα με νομιμότητα και διαφάνεια μέσω της Επιτροπής και να δεχθώ εγώ να μπω σε συζητήσεις ιδιωτικές με τον οποιοδήποτε για να λύσω μια διαφορά με τον κ. Ορφανίδη, διότι εγώ δεν είχα και δεν έχω καμία διαφορά με τον κ. Ορφανίδη ως πρόσωπο”.

Οπως πρόσθεσε, ”έκτοτε ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μετά από αυτή τη συνάντηση που αρνήθηκα τις υπηρε

Keywords
Τυχαία Θέματα