Στην παρουσία νοσταλγών της χούντας η κηδεία Ντερτιλή

16:49 31/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πηγή άρθρου: Στην παρουσία νοσταλγών της χούντας η κηδεία Ντερτιλή από το onlycy.com.

Κηδεύτηκε σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ο τελευταίος ισοβίτης χουντικός, Νικόλας Ντερτιλής. Το παρών έδωσαν ορισμένοι γνωστοί νοσταλγοί της επταετίας αλλά και άλλοι, μεταξύ των οποίων

ο Κώστας Πλεύρης, ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, ο ναύαρχος εν αποστρατεία Αντώνης Ναξάκης, ενώ παρευρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Γιώργο Παππά.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, που χαρακτήρισε τον Ντερτιλή «ήρωα σαν τον Κολοκοτρώνη» ενώ στεφάνια, μεταξύ άλλων, έστειλαν ο πρώην δικτάτορας Ιωάννης Παττακός και η σύζυγος του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Δέσποινα.

Έξω από την εκκλησία νοσταλγοί της χούντας φώναξαν συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών», «Δόξα και τιμή στον Νίκο Ντερτιλή» και «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Ο Ν. Ντερτιλής ήταν φυλακισμένος επί 37ετίας στον Κορυδαλλό, καταδικασμένος σε ισόβια για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973.

The post Στην παρουσία νοσταλγών της χούντας η κηδεία Ντερτιλή appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα