Και όμως, κάποιοι λένε ότι δεν έχουν σχέση με Ελλάδα

Η 8χρονη Μαρία-Κατερίνα, η 6χρονη Σίτμι,ο τετράχρονος Λουκάς και η 7χρονη Λόλα είναι ορισμένα από τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στο διαφημιστικό της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Είναι παιδιά όπως όλα τα άλλα, μόνο που οι γονείς τους γεννήθηκαν κάπου αλλού.

«Τα παιδιά των μεταναστών που έχουν φέρει τη ζωή τους στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια», τονίζεται στο τέλος του σποτ. Και όμως, κάποιοι λένε ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν σχέση με Ελλάδα.

Εν

τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, μίλησε σε εκδήλωση της ένωσης για το νόμο για την ιθαγένεια και υπερασπίστηκε τη νομοθεσία που είχε «περάσει» επί των ημερών του.

«Τα στατιστικά στοιχεία της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύουν πανηγυρικά πώς ήδη τη χρονιά που ψηφίστηκε ο νόμος, οι παράνομες είσοδοι στη χώρα αντί να αυξηθούν, όπως ήθελε το φοβικό σενάριο Σαμαρά, μειώθηκαν περισσότερο από το ένα τρίτο και ακόμη και σήμερα δεν έχουν επανέλθει στο αρχικό τους ύψος», δήλωσε και έκανε λόγο για «φοβικές ιδεοληψίες περί δήθεν κινδύνων για την εθνική μας καθαρότητα».

«Πόσο εθνικά και κοινωνικά παραδεκτό είναι, να παραδίδεις αυτά τα παιδιά ομήρους στη Χρυσή Αυγή για τα 18 πρώτα χρόνια της ζωής τους;» διερωτήθηκε και κατέληξε στην παρέμβαση του: « Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα: γιʼ αυτά τα παιδιά Ιθαγένεια στα 18, είναι σενάριο ακροδεξιό».

Keywords
Τυχαία Θέματα