Στην Κύπρο σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών

07:53 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Φθάνει το μεσημέρι στην Κύπρο, για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄.

Τον Πατριάρχη, ο οποίος θα έρθει με ειδική πτήση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, θα συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, ο Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκυ Σέργιος, ως και άλλοι κληρικοί και υπηρεσιακοί αξιωματούχοι της Εκκλησίας

της Ρωσίας.

Η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη Μόσχας θα γίνει στις 13.30 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, τον κλήρο και το λαό.

Την Κυριακή, 10 Ιουνίου, οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένων των δύο Προκαθημένων, θα τελεσθεί και τη Δευτέρα, επ’ ευκαιρία της εορτής του Ιδρυτή και Προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, Αποστόλου Βαρνάβα, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος θα έχει, ακόμη, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια τη Δευτέρα, στις 13.30.

Ο Πατριάρχης και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Κύπρο αργότερα την ίδια μέρα, στις 16.15.

Keywords
Τυχαία Θέματα